Menu

Parkering

För parkering inomhus finns det avgiftsbelagd parkeringsmöjlighet i Torgparkeringen som vi samarbetar med. Vasa Torgparkering är en av Finlands största parkeringsanläggningar. Anläggningen ligger mitt i centrum av Vasa, under salutorget, och har 836 parkeringsplatser fördelade på två våningar.

Pris:

  • 14 €/dygn
  • 10 €/dygn med S-Card
     

Adress i navigatorn:
Vid ankomst från söder: Handelsesplanaden 15.
Vid ankomst från norr: Handelsesplanaden 10.
 

Köranvisningar:
Köranvisning för ankomst söder ifrån (Tammerfors hållet): efter motorvägen fortsätter ni längs med Handelsesplanaden mot centrum. 30 meter innan torget svänger ni in längs med körrampen som leder till parkeringsgrottan under torget. 

Köranvisning för ankomst norr ifrån (Karleby hållet): när ni närmar er centrum så kör ni över bron som går över järnvägen. På bron grupperar ni er till det vänstra körfältet och vid trafikljuset svänger ni till vänster längs med Stationsgatan. Följ därefter Torgparkeringens skyltar.

Inkörning:

  • Kör fram till bommen, tryck på tryckknappen. En parkeringsbiljett matas ut från bomautomaten och bommen öppnas. Ta vara på parkeringsbiljetten. 
  • Kör in i anläggningen och välj parkeringsplats antingen på övre eller nedre plan. Från det övre planet, finns direkt förbindelse till hotellet. 
  • Meddela i hotellets reception att du parkerat i Torgparkeringen. Då du betalar parkeringsavgiften i receptionen, får du en biljett för utkörning. 

Utkörning:

  • Då du betalat i hotellreceptionen behöver du inte gå via betalautomaten i parkeringshallen.
  • Kör bilen till bommen. Mata in parkeringsbiljetten som du fick då du körde in. Maskinen ber om betalning - mata in utkörningsbiljetten från receptionen.
  • Bommen öppnas kan du köra ut bilen.


Höjd:
Max. höjd på bilen 2,3 m. (Fråga i receptionen om eventuella lediga platser för högre bilar, som finns i en annan parkeringshall). 

Öppethållning:
Om Torgparkeringen används mellan 21.00 - 07.00 är dörrarna i gatunivå stängda. Stanna utanför dörrarna vid stolpen på förarsidan och tryck på telefonknappen. Förbindelse till övervakningscentralen upprättas, och dörrarna öppnas. 


Parkering för rörelsehindrade:
På det övre planet finns 2 st parkeringsplatser för rörelsehindrade. Ingången till hotellet via parkeringen är hinderfri.


Laddningsstation för elbilar:
Det finns 4 st laddningspunkter för elbilar i Torgparkeringen på det nedre planet. Platserna är märkta med grönt. Laddning fungerar dygnet runt. Laddningsplatser kan inte bokas på förhand.

Vasa Torgparkering förnyar elbilarnas laddningsstationer under våren i samarbete med Vasa Elektriska. Totalt kommer det att finnas 10 platser på nedre plan, en av platserna kommer vara med möjlighet till snabbladdning. I snabbladdaren finns två olika standardkontakter (CCS och CHAdeMO), men de kan inte användas samtidigt. Nya laddningsstationerna för elbilar tas i bruk i maj. 

 

 

14 €
 
puhelin
Ring 020 780 8850 priser Samtal från trådtelefon kostar 0,0835 €/samtal + 0,0702 €/min, samtal från mobiltelefon 0,0835 €/samtal + 0,1717 €/min
location
Köpcentrum Rewell 101 65100, Vasa
location
Köpcentrum Rewell 101
65100, Vasa
parking