Menu

Restauranger

Hotellet har tre restauranger: i gatuplanet i de stämningsfulla gamla lokstallarna ligger sällskaps- och matrestaurangen Paja Bar och matrestaurangen Grill it! och på hotellets översta våning, nr 25, ligger sällskapsrestaurangen Moro Sky Bar.

 

Paja Bar

Paja Bar är en hyllning till den tammerforsiska rockmusiken, Manserocken. Restaurangen med sin avslappnade, informella stämning har skapats av de legendariska tammerforsiska rockgrupperna Popeda, Eppu Normaali och Yö. Väggarna i Paja Bar pryds bland annat av två av Juice Leskinens legendariska gitarrer. Dryckessortimentet i Paja Bar kompletteras av ölsorterna Tenderi och Pajavasara som mikrobryggeriet Pyynikin Käsityöläispanimo i Tammerfors tillverkar med ensamrätt för Torni. Manserockupplevelsen fulländas av en klassisk jukebox som spelar vinylskivor. Manserocken finns också förevigad på Paja Bars egen CD som blir din till priset 15 €! Paja Bar har en terrass som är öppen sommartid.

 

Öppettider se här

Paja Bar

 

Grill it!

Matrestaurangen Grill it! har specialiserat sig på högklassiga grillrätter. Grillrätterna tillagas på träkolsgrill, vilket ger dem en unik, äkta smak. Barn kan välja rätter från barnmenyn. I Grill it! serveras också hotellets högklassiga frukost och lunch. I restaurangens inredning har man bevarat element från de ursprungliga lokstallarna. Till exempel har de massiva tegelpelarna murats av restaurerade tegel från 1874. De stora fönstren i restaurangen vetter mot hotellets entrésida. Där finns bland annat den restaurerade vändskivan som förr i tiden fördelade loken på stallplatserna.

 

Öppettider se här

Grill it!

 


Moro Sky Bar

Moro Sky Bar bjuder på en fantastisk utsikt över Tammerfors och har blivit en sevärdhet i sig: den är Tammerfors första skybar och i hela Finland finns ingen bar eller takservering som ligger på högre höjd. En av de mest intressanta detaljerna i den stilfullt och sportigt inredda skybaren på 25:e våningen är Hjältarnas vägg. Den är en hyllning till Tammerfors OS-medaljörer, bland annat Tammerfors första OS-guldmedaljör Verner Järvinen. Idrottarna och deras främsta prestationer finns också samlade i boken Sata vuotta sankaruutta som du kan köpa till priset 19,50 €. Utöver uppfriskande drycker serverar Moro Sky Bar, förutom sommartid, också lunchsoppa. Moro Sky Bar har alltid fritt inträde för alla hotellgäster och stadsbor, och därför går det inte att boka bord i förväg eller hyra lokalen för privata evenemang. Moro Sky Bar har en terrass som är öppen året om.

 

Öppettider se här

Moro Sky Bar

puhelin
Ring 0300 870 030 priser 0,0835 €/samtal + 0,1669 €/min
location
Ratapihankatu 43 33100, Tammerfors
location
Ratapihankatu 43
33100, Tammerfors
parking