Rekommendationer från personalen på Original Sokos Hotel Ilves.

Rekommendationer från personalen på Original Sokos Hotel Ilves..

FÖR DEN SOM GILLAR MOTION:

Om du gillar joggning kan du be att få en joggingkarta i receptionen och rikta stegen till exempel mot vackra Arboretum med sina många joggingspår eller de välkända vandringslederna på Pyynikkiåsen. För våra lurviga gäster finns det tips i form av en hundkarta. Det finns även en hundpark intill Ratina stadion som ligger bredvid Ilves. I receptionen kan du också låna gångstavar för effektivare promenader eller en splitterny Jopo-cykel om du vill upptäcka Tammerfors från cykelsadeln. Om det regnar kan du enkelt träna i Ilves gym som är tillgängligt från morgon till kväll. Efter ett träningspass är det skönt med ett besök på Ilves Spa på hotellvåning G. Där kan du ta dig ett svalkande dopp i poolen, mjuka upp musklerna i den varma bubbelpoolen eller njuta av ett avkopplande bastubad.

Om du tycker att ett bastubad i insjölandskapet låter spännande hjälper receptionspersonalen dig gärna med att hitta till Tammerfors berömda bastur Kaupinojan sauna och Rajaportin sauna. Ett dopp vid badstranden Mältinranta med utsikt över Tampella är också en upplevelse som saknar motstycke.

FÖR DEN SOM GILLAR ATT ÄTA OCH DRICKA GOTT:

Caféet Pyynikin näkötornin kahvila vid Pyynikki utsiktstorn är världsberömt för sina munkar, som även många receptionsmedarbetare gillar. Caféet är öppet alla dagar året runt och serverar alltid en mängd godsaker.

En annan riktig oas för alla finsmakare är saluhallen. Där är det inget problem att få tiden att gå och du blir garanterat mätt av de många specialiteterna från Tammerfors.

Det finns mysiga caféer för alla smaker i Tammerfors, bland annat Amurin Helmi som är ett stämningsfullt gammaldags café. Samtidigt kan du besöka Arbetarmuseikvarteret Amuri. Caféet Uittotunnelin kahvila ligger i en historisk tunnel vid stranden av insjön Näsijärvi och har en alldeles unik stämning. Tammerfors har många våffelcaféer och det finns inte heller mycket som slår en kopp kaffe på torgen Laukontori och Tammelantori. Restaurangutbudet i Tammerfors är stort och det finns alternativ för alla smaker. Receptionsmedarbetarna ger gärna information om sina favoriter och hjälper med bordsbokning.

FÖR BARNFAMILJER:

Tammerfors är naturligtvis känt för sin nöjespark Särkänniemi. Sommartid bjuder Särkänniemi på underhållning för barnfamiljer från morgon till kväll. Det går enkelt att ta sig från Ilves till Särkänniemi, hoppa på sommartåget eller ta bussen så är du framme på nolltid. Näsinneula utsiktstorn vid Särkänniemi är öppet året runt och bjuder på såväl gastronomiska upplevelser som fantastiska vyer från utsiktsplattformen.

Ett stenkast från Ilves i parken Koskipuisto finns barnparken Pikku Kakkosen puisto där barnen har sysselsättning i flera timmar. I fågelparken Sorsapuisto finns det mångsidiga lek- och spelområden och sommartid får barnen beundra bland annat fågelburar med ankor och gäss. I sagoparken Tiitiäisen satupuisto trivs även de vuxna medan barnen leker eftersom de får beundra den vackra utsikten över insjön Näsijärvi. Ett bra tips är att ta med en picknickkorg och stanna lite längre, och sedan ta sig ned till Tallipiha där det finns mysiga små butiker.

FÖR DEN SOM TÖRSTAR EFTER KULTUR OCH UNDERHÅLLNING:

Tammerfors är ett Mecka för alla som älskar kultur, musik och underhållning. Det finns otaliga teatrar som är öppna året runt, och Nordens största kongress- och kulturcentrum Tammerforshuset bjuder på mångsidig underhållning. Tips på de bästa museerna finns bland annat på webbplatsen Visit Tampere. En dag i museicentret Vapriikki är garanterat oförglömlig.

FÖR SHOPPINGFANTASTER:

Det finns fantastiska shoppingmöjligheter i närheten av Ilves. Inne från hotellet kan du ta dig till Tammerfors mest mångsidiga köpcentrum med ca 100 butiker. I kvarteret Kyttälän kortteli bredvid Ilves finns det också trevliga små butiker där du kan köpa souvenirer eller presenter att ta med dig hem från din resa till Tammerfors.

puhelin
Ring 020 1234 631 priser 0,0835 €/samtal + 0,1669 €/min
location
Hatanpään Valtatie 1 33100, Tammerfors
location
Hatanpään Valtatie 1
33100, Tammerfors
parking