Menu

Aktiviteter och sevärdheter i Tammerfors

Tammerfors är ett av Finlands mest populära resmål, och inte utan orsak. Staden är tillräckligt stor för att det ska finnas intressanta aktiviteter och sevärdheter för alla, men lagom liten för att det ska gå enkelt att ta sig fram.

Kultur och evenemang

För alla vänner av kultur erbjuder Tammerfors flera teatrar, spelningsplatser och konsertsalar samt museer och utställningar.

Tammerfors stadion där det ordnas många evenemang ligger nästan intill hotell Ilves, och nya Nokia Arena ligger endast några hundra meter bort. I centrala Tammerfors finns de legendariska spelningsplatserna Pakkahuone och Klubi samt Tammerforshuset som bjuder på fantastiska föreställningar. Läs mer om kulturutbudet i Tammerfors!

 

Shopping

Köpcentrumet Koskikeskus ligger bredvid Ilves och hotellet har en direkt entré till köpcentrumet. I Koskikeskus finns ett stort antal specialbutiker inom mode och kläder, en biograf och många caféer och restauranger. Tammerfors största köpcentrum Ratina ligger på endast några hundra meters avstånd från Ilves. I Ratina finns över 100 butiker och ett brett urval av tjänster.

Utöver köpcentrumen ligger även alla de övriga butikerna, varuhusen och second hand-shopparna i Tammerfors centrum på kort promenadavstånd från Ilves. 

 

Idrott och motion

Oavsett under vilken tid på året du besöker Tammerfors finns det utmärkta motionsmöjligheter. I närheten av centrum finns många promenad- och cykelrutter och anläggningar för inomhusidrott. Populära friluftsområden är bl.a. Pyynikki naturskyddsområde och Kauppi idrottspark. För den som gillar att bada finns det utöver badstränder även flera simhallar och ett nytt friluftsbad. På vintern finns det flera pulkabackar och skridskobanor i centrumområdet. Flowpark Varala är en populär klätterpark som ligger några kilometer från centrum.

puhelin
Ring 0300 870 030 priser 0,0835 €/samtal + 0,1669 €/min
location
Hatanpään Valtatie 1 33100, Tammerfors
location
Hatanpään Valtatie 1
33100, Tammerfors
parking