Menu

Personalen rekommenderar

Välkommen till Nyslott och Original Sokos Hotel Seurahuone. Personalen rekommenderar att ni bekantar er med staden och tjänsterna i närheten. Vi ger tips på vad ni kan se och göra under er vistelse på hotellet och i staden. Om ni vill bekanta er med staden på cykel kan ni hyra en förmånligt i receptionen.

 

Rekommenderas för familjer

På sommaren lönar det sig att åka på en kryssning från Passagerarhamnen med en äkta ångbåt. Den labyrintlika Saimen med sina tusen öar och trånga sund, det medeltida Olofsborg, nationalparkerna och saimenvikaren – allt det kan du uppleva på en kryssning och samtidigt njuta av sommaren.

 

På skogsmuseet Lusto i Punkaharju kan du bekanta dig med Finlands skog genom varierande utställningar som behandlar skogens historia, nuläge och framtid.
http://www.lusto.fi/

 

Rekommenderas för kulturvänner


Det medeltida Olofsborg som ligger på gångavstånd från hotellet är definitivt värt ett besök. Olofsborg är ett slott som byggdes på 1400-talet och finns i Nyslott på en klippholme i Kyrönsalmi som omges av vatten och binder samman sjöarna Haukivesi och Pihlajavesi. Slottet har tidigare även kallats Savolax borg och Nyslott. Världsberömda Nyslotts operafestival ordnas varje sommar på Olofsborgs stora borggård.
http://www.nba.fi/fi/museot/olavinlinna

 

Nyslotts landskapsmuseum finns bredvid Olofsborg i Riihisaari. Riihisaari är en mötesplats och ett utställningscenter. Riihisaari erbjuder upplevelser och information om Saimens kulturhistoria och natur – för hela familjen, året runt. Den historiska miljön och det natursköna läget i Saimens omgivning skapar en unik helhet i Riihisaari. I Riihisaari ordnas Nyslotts landskapsmuseums utställningar samt utställningen Nestori över Saimens natur och utflyktsinformation. På sommaren har museiångbåtarna Ahkera, Mikko och Salama vid Riihisaari brygga öppet samt även passagerarbåten Savonlinna i passagerarhamnen.
http://www.savonlinna.fi/museo/

 

På skogsmuseet Lusto i Punkaharju kan du bekanta dig med Finlands skog genom varierande utställningar som behandlar skogens historia, nuläge och framtid.
http://www.lusto.fi/

 

I Punkaharju lönar det sig också att bekanta sig med åsområdet som är en sju kilometer smal ås som ställvis delar sig i flera åsryggar. Åsens högsta punkt kallas Runebergs kulle och sträcker sig 25 meter över Saimen. I Punkaharju finns tiotals olika stora dödisgropar som uppstått genom att isblock som lossnat från glaciären och transporterats av vattnet grävt ner sig och smält, vilket lett till att ytan sjunkit. Istiden har också lämnat efter sig spår i form av fåror i bergen vid stranden och flyttblock. De forntida stränderna i området visar också höjdskillnader i vattenytan efter istiden.
Man kan ta sig igenom åsområdet med bil, cykel eller till fots. Området är definitivt värt ett besök.

 

Världens största träkyrka finns i Kerimäki, endast 25 km från Nyslott. Kyrkan färdigställdes vid pingst 1848. Spekulationer om att måttenheten aln (60 cm) förväxlats med meter förklarar inte kyrkans stora storlek, eftersom metersystemet instiftades först mot slutet av århundradet. Inte heller ritningarna kan ha förväxlats eftersom originalritningarna finns kvar i församlingens arkiv. Orsaken är 1840-talets och den dåtida kyrkoherden Fredrik Neovius uppfattning om att hälften av församlingens medlemmar bör rymmas in i kyrkan på en gång.
http://www.kerimaenseurakunta.fi/kirkko.html

 

Med ett teaterpaket övernattar du smidigt på Original Sokos Hotel Seurahuone. Du kan bekanta dig med teaterns program på http://www.savonlinnanteatteri.fi/

 

I Nyslott ordnas vackra konserter året om. http://www.savonlinnasali.fi/

 

Rekommenderas för personer som vill sporta och idrotta

I stadens centrum finns olika motionsleder. Bland annat lättrafikleden som går längs den nya parallelleden går längs vattnet hela vägen.

 

I hotellets reception kan hotellgästerna förmånligt hyra en Jopo-cykel för några timmar eller för hela dagen för att bekanta sig med staden.

 

Golfar du? Boka övernattning och green fee hos oss och spela på Kerigolf! Ronald Fream som planerade Kerigolfs 18-håls bana blev förtjust i landskapet och höjdskillnaderna i området. Kerigolfs bana är en unik helhet där spelarna kan njuta av golfutmaningarna i en fantastisk natur. Kerigolf ligger endast en 15 minuters bilresa från Seurahuone.
http://www.kerigolf.fi/pelaaminen/kentan-esittely/

 

På vintern kan man åka långfärdsskridsko i både Punkaharju och Oravi. Fråga vår reception om mer information om isläget.

 

Man kan skida slalom på Ruunarinteet som ligger endast 9 km från Original Sokos Hotel Seurahuone. http://ruunarinteet.fi/

 

Man kan skida i Aholahti skidcenter eller på spåren som staden underhåller. Skidkartor finns på http://www.savonlinna.fi/asukas/liikunta_ja_ulkoilu/luontopolut_ja_kuntoradat/latukartat

 

Rekommenderas för shoppingintresserade

Varuhuset Sokos i Nyslotts stadskärna erbjuder mångsidiga möjligheter till shopping. I samband med övernattning erbjuder vi hotellgästerna en köpförmån på 10 % till varuhuset Sokos.

 

Stadens evenemangskalender finns på:
http://www.savonlinnanyt.fi/

Välkommen till Nyslott!

puhelin
Ring 010 764 2000 priser 0,0835 €/samtal + 0,1209 €/min
location
Kauppatori 4-6 57130, Savonlinna
location
Kauppatori 4-6
57130, Savonlinna
parking