Menu

Personalen rekommenderar

ÅNGARE

Vår försäljningstjänst rekommenderar kryssningar på vackra Ule träsk med Finlands nordligaste insjöångare S/S Kouta. S/S Kouta gör kryssningar sommartid längs Kajana älv förbi landskap som har inspirerat Eino Leino och Elias Lönnrot i riktning mot Paltaniemi och den vackra ön Ärjänsaari, som är känd för sina långa vita sandstränder. Kryssningarna med S/S Kouta avgår från Kalkkisilta som ligger på endast ett par minuters promenadavstånd från hotellet.

https://www.oulujarviristeilyt.fi/

GUIDAD RUNDTUR

Vår reception rekommenderar att du tar del av Kajanas mångsidiga kultur och historia genom att delta i en guidad rundtur med Kajanas stadsguider. På rundturen får du se bland annat ruinerna av Kajaneborg, ett slott som byggdes på 1600-talet och förstördes på 1700-talet, och världens enda fungerande tjärkanal som ligger intill slottsruinerna.

http://www.kajaani.fi/fi

KAJANA STADSTEATER

Våra frukostansvariga rekommenderar Kajana stadsteater som räknas som en av de mest intressanta teatrarna i Finland. Teatern sätter upp konstnärligt ambitiösa föreställningar som tilltalar publiken. Även amatörteatrarna producerar mångsidiga sommarteatrar till publikens glädje!

http://www.kajaani.fi/kajaaninteatteri/

KAJANA POESIVECKA

Kajaanin Runoviikko, Kajana poesivecka, inrättades av Veikko Sinisalo och är Finlands äldsta festival för recitationskonst. Poesiveckan ordnas i Eino Leinos anda varje år, och ursprungligen gick festivalen under namnet Sana ja sävel (text och melodi). Festivalen har ordnats sedan 1976 vid ett datum nära Diktens och sommarens dag (6 juli). Kajana poesivecka utsågs till Finland Festivals Årets festival 2007.

http://www.runoviikko.fi/

MUSEER

I Kajana finns Kajanalands museum och Kajana konstmuseum. Kajanalands museum är Kajanalands landskapsmuseum, vars basutställning presenterar Kajanalands historia och kultur från förhistorisk tid fram till mitten av 1900-talet. På övre våningen och i den lilla gallerian på nedre våningen finns lokaler för varierande utställningar. Kajana konstmuseum erbjuder årligen ett högklassigt utbud av både nationellt och internationellt intressant nutidskonst. Inträdet är fritt till båda museerna. I Kajana finns även Ase- ja varusmuseo (vapen- och militärmuseet), som är en utställning som upprätthålls med privata medel. På utställningen presenteras vapen, uniformer och andra föremål från finska försvarsmaktens tidigaste år och framåt.Utställningen är en hyllning till Finlands krigsveteraner.

http://www.kajaani.fi/fi/palveluopas/kulttuuri/kainuun-museo

http://www.kajaani.fi/fi/palveluopas/kulttuuri/kajaanin-taidemuseo

http://www.asemuseo.fi/

 

puhelin
Ring 010 783 1100 priser 0,0835 €/samtal + 0,1209 €/min
location
Kauppakatu 20 87100, Kajana
location
Kauppakatu 20
87100, Kajana
parking