Menu

Personalen rekommenderar

Idensalmi bjuder på kultur för både kropp och själ. Sommar som vinter bjuds det på teater, historia, vackra byggnader och storslagna landskap. Kom till Idensalmi du också och beundra allt som staden har att erbjuda!

Koljonvirtaområdet

Koljonvirta är ett mångsidigt rekreations- och turistresmål för hela familjen. Sommarteatern i Mansikkaniemi erbjuder kulturupplevelser mitt ute i naturen och på intilliggande Juhani Ahos museum får du ta del av en prästgårdsmiljö från 1800-talet och Finlands nationalförfattares liv. I Mäntylän tupa på området finns en utställning som belyser finska kriget och striderna som utkämpades i Koljonvirta.

Kulturcentrum

Idensalmi kulturcentrum som ligger i kyrkparken har ett brett utbud av evenemang. Utöver konserter och teaterföreställningar ordnas det föreläsningar, seminarier, utbildningar, fester och en mängd olika evenemang.

Museer

För alla kultur- och historietörstande finns det flera olika museer i Idensalmi: ett bryggerimuseum som grundats av Olvi, ett naturmuseum i kulturcentrum, ett traditionellt hembygdsmuseum och författaren Juhani Ahos museum i Mansikkaniemi.

Torget och saluhallen

Idensalmi torg sjuder av liv särskilt på sommaren och under evenemang. I saluhallen säljs det produkter från många lokala företag och dessutom kan besökarna ta del av Teuvo Länsivuori-utställningen. På torget får du träffa riktiga savolaxare som är öppna och lätta att prata med.

Hamnområdet

Idensalmi hamn är den nordligaste utposten i Saimens vattendrag och var i tiden en livlig ändhamn för fartyg. Numera tillhandahåller området utmärkt service för båtfarare. I hamnen finns också Kuappi – världens minsta restaurang – och Idensalmi stads badstrand med strandkiosker.

puhelin
Ring +358 10 7856 100 priser 0,0835 €/samtal + 0,1209 €/min
location
Savonkatu 18 74100, Idensalmi
location
Savonkatu 18
74100, Idensalmi
parking