Sök bokning

hotel-logo

Parkering

För parkering inomhus finns det avgiftsbelagd parkeringsmöjlighet med över 800 platser under torget, i Torgparkeringen.

Vasa Torgparkering är en av Finlands största parkeringsanläggningar. Anläggningen ligger mitt i centrum av Vasa, under salutorget, och har 836 parkeringsplatser fördelade på två våningar.

Pris:

  • 15 €/dygn
  • 12 €/dygn med S-Card.

Adress i navigatorn:

Vid ankomst från söder: Handelsesplanaden 15.
Vid ankomst från norr: Handelsesplanaden 10.

Köranvisningar:
Köranvisning för ankomst söder ifrån (Tammerfors hållet): efter motorvägen fortsätter ni längs med Handelsesplanaden mot centrum. 30 meter innan torget svänger ni in längs med körrampen som leder till parkeringsgrottan under torget. Köranvisning för ankomst norr ifrån (Karleby hållet): när ni närmar er centrum så kör ni över bron som går över järnvägen. På bron grupperar ni er till det vänstra körfältet och vid trafikljuset svänger ni till vänster längs med Stationsgatan. Följ därefter Torgparkeringens skyltar.

Inkörning:

När du kör din bil till Toriparkeringen och når fram till bommen, läser kameran av ditt registreringsnummer och bommen öppnas automatiskt. Fortsätt in i parkeringshuset och välj fritt parkeringsplats. Vi rekommenderar att du använder den övre våningen i Torgparkeringen, där ingången till hotellet är smidigast. Laddningsställen för elbilar finns på den nedersta våningen. Ingången till hotellet från nedre plan är genom B-trappan. Informera om parkeringen i hotellets reception så kan betalningen göras till hotellet. parkMan oh EasyPark mobilparkering fungerar också i Torgparkeringen. Om du har applikationen ParkMan eller EasyPark i bruk aktiveras parkeringsavgiftsdebiteringen automatiskt i din applikation. Men om du vill betala på hotellet kan vi stänga din mobilparkering i receptionen. I de fall kameran inte läser registreringsnumret (registreringsnumret är inte läsbart på grund av smuts, snö etc.) matar maskinen ut en biljett. Ta biljetten och kör in i parkeringshuset. Ge entrébiljetten till hotellreceptionen vid incheckningen så kan du betala i vår reception.

NOTERA! Om du anländer till Toriparkkeringen efter 21.00, läs så de mer detaljerade instruktionerna under rubriken "Toriparkeringen är tillgänglig dygnet runt".

Utkörning:
När parkering är betald i hotellets reception behöver du inte alls använda parkeringshusets betalautomat. Din bils registreringsnummer fungerar som identifiering under hela ditt besök. När du kör in och ut öppnas bommen automatiskt. Använder du ParkMan eller EasyPark mobilparkering öppnas även bommen automatiskt.

Easy Park:
Vasa Torgparkering har mobilbetalningsmöjligheten ParkMan och EasyPark i användning. Om du inte vill använda mobilparkeringen som baserar sig på automatisk läsning av registreringsnumret, utan hellre använder hotellgästernas parkeringspris, bör du avaktivera mobilapplikationen.

Höjd:
Max. höjd på bilen 2,3 m. (Fråga i receptionen om eventuella lediga platser för högre bilar, som finns i en annan parkeringshall).

Öppethållning:
mån-sön kl. 6-21
Hotellets gäster kan använda Torgparkeringen dygnet runt! - Om Torgparkeringen används utanför köpcentrets öppethållningstider t.ex. vardagar mellan 21.00 - 07.00 är dörrarna i gatunivå stängda. Stanna utanför dörrarna vid stolpen på förarsidan och tryck på telefonknappen. Förbindelse till övervakningscentralen upprättas, och dörrarna öppnas.

Parkering för rörelsehindrade:
På det övre planet finns 2 st parkeringsplatser för rörelsehindrade. Ingången till hotellet via parkeringen är hinderfri. En parkeringsavgift tillkommer även för dessa platser.

Laddningsstation för elbilar:

På det nedre planet i Torgparkeringen, finns det 9 st laddningspunkter för elbilar, varav en med möjlighet till snabbladdning. Laddning fungerar dygnet runt. Laddningspunkterna passar för alla el- och hybridbilar. För normalladdning är den maximala effekten för typ 2 punkterna 22kW. DC-snabbladdaren har effekt på 50 kW och har uttag för CCS- och CHAdeMo-standard bilar.

Pris för laddning av elbilar:

  • AC-laddare 0,22 €/kWh + parkeringsavgift
  • DC-snabbladdare 0 €/kWh, 0,2 €/min + parkeringsavgift
  • 9 laddningspunkter för elbilar på nedre plan, en med möjlighet till snabbladdning

Info tel. 0800 02200 (24/7) virta.global/info

Laddningsplatser kan inte bokas på förhand.