Sök bokning

hotel-logo

Parkering

Parkering

Hotellets gäster kan parkera på Autoparkkis avgiftsbelagda parkeringsområden som finns i anslutning till hotellet eller inomhus i Vasa Torgparkering.

Parkering

Torgparkering

För parkering inomhus finns det avgiftsbelagd parkeringsmöjlighet i Torgparkeringen som vi samarbetar med. Vasa Torgparkering är en av Finlands största parkeringsanläggningar. Anläggningen ligger mitt i centrum av Vasa, under salutorget ca. 100m från hotellet, och har 836 parkeringsplatser fördelade på två våningar.

Pris:

15 €/dygn

12 €/dygn med S-Card

Adress för navigatorn:

Vid ankomst från söder: Handelsesplanaden 15.

Vid ankomst från norr: Handelsesplanaden 10.

Köranvisningar:

Köranvisning för ankomst söder ifrån (Tammerfors hållet): efter motorvägen fortsätter ni längs med Handelsesplanaden mot centrum. 30 meter innan torget svänger ni in längs med körrampen som leder till parkeringsgrottan under torget.

Köranvisning för ankomst norr ifrån (Karleby hållet): när ni närmar er centrum så kör ni över bron som går över järnvägen. På bron grupperar ni er till det vänstra körfältet och vid trafikljuset svänger ni till vänster längs med Stationsgatan. Följ därefter Torgparkeringens skyltar.

Inkörning:

Din bils registreringsnummer kommer att fungera som identifiering i framtiden. När du anländer eller lämnar Torgparkeringen kör framför bommen och den öppnas automatiskt. Kör in i anläggningen och välj parkeringsplats antingen på övre eller nedre plan. Meddela i hotellets reception att du parkerat i Torgparkeringen. Då du betalar parkeringsavgiften i receptionen.

I de fall kameran inte läser registreringsnumret matar maskinen ut en biljett. Ta biljetten och kör in i parkeringshuset. Ge entrébiljetten till hotellreceptionen vid incheckningen så kan du betala direkt till vår reception.

Utkörning:

Då du betalat i hotellreceptionen behöver du inte gå via betalautomaten i parkeringshallen.

Din bils registreringsnummer kommer att fungera som identifiering. När du anländer eller lämnar Torgparkeringen kör framför bommen och den öppnas automatiskt.

Easy Park:

Vasa Torgparkering har mobilbetalningsmöjligheten EasyPark i användning. Om du inte vill använda mobilparkeringen som baserar sig på automatisk läsning av registreringsnumret, utan hellre använder hotellgästernas parkeringspris, bör du avaktivera EasyPark mobilapplikationen.

Höjd:

Max. höjd på bilen 2,3 m.

Öppethållning:

mån-fre kl. 7-21

lör kl. 7-18

sön samt helgdagar kl 10-18

Torgparkeringen kan användas dygnet runt! - Om Torgparkeringen används utanför köpcentrets öppethållningstider t.ex. vardagar mellan 21.00 - 07.00 är dörrarna i gatunivå stängda. Stanna utanför dörrarna vid stolpen på förarsidan och tryck på telefonknappen. Förbindelse till övervakningscentralen upprättas, och dörrarna öppnas.

Parkering för rörelsehindrade:

På det övre planet finns 2 st parkeringsplatser för rörelsehindrade.

Laddningsstation för elbilar:

På det nedre planet i Torgparkeringen, finns det 9 st laddningspunkter för elbilar, varav en med möjlighet till snabbladdning. Laddning fungerar dygnet runt. Laddningspunkterna passar för alla el- och hybridbilar. För normalladdning är den maximala effekten för typ 2 punkterna 22kW. DC-snabbladdaren har effekt på 50 kW och har uttag för CCS- och CHAdeMo-standard bilar.

Pris för laddning av elbilar:

AC-laddare 0,22 €/kWh + parkeringsavgift

DC-snabbladdare 0 €/kWh, 0,2 €/min + parkeringsavgift

9 laddningspunkter för elbilar på nedre plan, en med möjlighet till snabbladdning.

Info tel. 0800 02200 (24/7) virta.global/info

Laddningsplatser kan inte bokas på förhand.

Utomhusparkering vid hotellet

Det finns ett parkeringsområde på hotellets innergård. Infart via Rostensgatan 8 eller Storalånggatan 41.

Pris:

10€ / dygn

8€ / dygn för S-Card och Premium S-Card kunder (röda och svarta s-card kortet)