Hem

Sök bokning

hotel-logo

Aktiviteter med barnen i Vasa

content-page-hero-image

Aktiviteter med barnen i Vasa

När du tillbringar familjesemestern i Vasa går det precis som på Strömsö!

Aktiviteter med barn i Vasa

När du tillbringar familjesemestern i Vasa går det precis som på Strömsö! I Vasa och Vasaregionen finns det roliga aktiviteter för hela familjen året om.

I hotellet

I receptionen finns ett skåp fullt med brädspel, serietidningar och böcker, som man får låna. I hotellets TV-kanalutbud finns Disney Channel och Disney Junior. Det finns även Chrome Cast, så du kan kolla på dina favoritprogram. På restaurang Rossos menyn finns även barnportioner. Rossos barnmeny kan även användas i restaurang VENN.

Natur och utflykter

Även de allra minsta naturvännerna trivs i Kvarkens skärgård, som är den enda platsen i Finland som finns med på UNESCO:s lista över världsnaturarv. Den hisnande vackra rutten går genom Vasa centrum och fortsätter över Finlands längsta bro, Replotbron, genom fantastiska skärgårdslandskap i Björköby till Svedjehamn och världsnaturarvet. Väl framme kan du klättra upp i utsiktstornet Saltkaret och beundra det vackra landskapet som förtrollar alla åldrar.

Aava Kertun Kotitila i Södra Vallgrund kan djurvänner tillbringa en avkopplande dag och njuta av landsbygden med en kopp kaffe eller genom att borsta eller sköta om djuren. På vintersemestern kan du boka in ett privatbesök och t.ex. hälsa på alpackorna eller åka hästsläde.

Idrottscentret Öjberget är ett trevligt ställe att idka friluftsliv på året runt, det finns också en grillkåta på området. Under vintersäsongen kan man åka slalom och terrängskidor. Det finns också en pulkbacke för familjens minsta.

På vinteridrottscentret Öjberget kan du åka slalom och terrängskidor och idka friluftsliv. Nära skidcentret finns också terrängskidspår och en pulkbacke för familjens minsta. Öjberget har en egen nybörjarbacke för barn med en mattlift avsedd för små barn. Barnbacken för nybörjare och den 42 meter långa mattliften ligger nära vintersportcentrumets parkeringsplatser, i närheten av pulkabacken. Den nya mattliften är avgiftsfri och avsedd för ungefär 3–6-åriga barn som ännu övar på att åka slalom. På området finns en grillkåta där man kan grilla korv samt en skidstuga med e

Kultur

På en tidsresa som tar dig till en gammaldags by på landet i Stundars kan du uppleva livet i en traditionell landsortsby på 1900-talet. På museiområdet finns äkta, traditionella hus som fanns på landsbygden förr i tiden, till exempel lanthandel, skola, en traditionell bondgård och olika hantverksbodar. Vasas muséer ordnar även olika utställningar för barn.

Andra aktiviteter

I närheten av Vasa centrum finns många lekparker. Till exempel den mångsidiga Skeppsparken är alltid öppen för leksugna barn och motionärer. Även inomhuslekparken HopLop och klättercentret Wasa Up bjuder på många aktiviteter. I badparadiset Tropiclandia trivs hela familjen.

Wasa Graffitilandia

Edvinsstigen

Meteoria Söderfjärden

Brages friluftsmuseum

Skejtparken

Zip Adventure park

Badstränder i Vasa

Mera info om sevärdheter och besöksmål finns här

Välkommen till Vasa med hela familjen!