Sök bokning

hotel-logo

Att se och göra i Vasa

Att se och göra i Vasa

Personalen på Original Sokos Hotel Royal Vaasa tipsar gärna om evenemang och sevärdheter i Vasa.

Kvarkens skärgård

Kvarkens vackra skärgård är Finlands enda naturarv på UNESCO:s världsarvslista. Kvarken är Bottniska vikens allra smalaste del som ligger mellan Vasa och Umeå. I Kvarkens skärgård finns ungefär 5600 öar och bland dessa finns många geologiska rariteter.

Replot bro

Replot bro är med sina 1045 m Finlands längsta bro. Den förbinder fastlandet med skärgården och ersatte den bilfärja som tidigare trafikerade sträckan. Bron används dagligen av många av de över 2000 personer som är bosatta på ön och är en fantastisk passage ut i skärgården för också sommargäster och andra besökare.

Andarnas Vasa

Om du är ute efter spänning så är en promenad bland andarnas Vasa ett måste. Med hjälp av spökkartan kan du bekanta dig med Vasas spökhistorier och legender. Andar kan dyka upp på det mest oväntade av ställen som till exempel på hotell, i hem och på museum.

Andarna

Aava Kerttus hemgård

Aava Kerttus hemgård i Södra Vallgrund kan djurvänner tillbringa en avkopplande dag och njuta av landsbygden med en kopp kaffe eller genom att borsta eller sköta om djuren. På vintersemestern kan du boka in ett privatbesök och t.ex. hälsa på alpackorna eller åka hästsläde.

Öjberget

Idrottscentret Öjberget är ett trevligt ställe att idka friluftsliv på året runt, det finns också en grillkåta på området. Under vintersäsongen kan man åka slalom och terrängskidor. Det finns också en pulkbacke för familjens minsta.

Njut av en cykeltur i Vasa

Ta sikte på stranden och njut av ett vackert parklandskap. På sommaren kan du pausa på Sandö och vandra längs sandstranden eller ta ett dopp bland vågorna. Nio kilometer från centrum finns Strömsö som för många är bekant från TV. Ta med en matsäck och njut av en picnic på stranden i Strömsö eller i parkområdet.