Sök bokning

hotel-logo

Aktiviteter med barn

Aktiviteter med barn i Uleåborg

Ett fantastiskt och rymligt lekrum väntar på lekande barn. Välkomna alla små gäster!

Här finns det plats att tumla om, åka rutschbana och hitta gömställen. I lekrummet finns Finlands längsta småbilsbana. Välkommen att hitta på semesterns bästa lekar! Du kommer till lekrummet från hotellets andra våning och i rummet finns det något att göra för barn ända fram till skolåldern. För större barn finns en läshörna och ett roligt fotbollsspel i rummet.

Glöm inte att fråga efter rum med badkar. I entréerna på hotellets andra och sjätte våning finns mikrovågsugnar som kan användas för att värma upp barnens mat. Små kvällsmål och förfriskningar kan du enkelt köpa i receptionens shop dygnet runt. I sortimentet hittar du bland annat semlor, smoothies, frukt, snabbgröt och juice. Restaurangerna Amarillo och Frans & Camille som finns vid hotellet har även egna menyer för barn.

Det är även tillåtet att låna böcker och brädspel från lekrummet till hotellrummet. På hotellet kan du låna utrustning för utomhusspel sommartid och pulkor och åklappar vintertid. På hotellet kan du låna Jopocyklar för en cykeltur, det finns även en modell som är lämplig för barn. Du vet väl att det i köpcentret Valkea vid hörnet av hotellet dessutom finns en trevlig lekplats för barn, en leksaksbutik och ett härligt rymligt familjerum där man bekvämt kan byta blöjor, mata eller amma under shoppingturen.

Några tips till:

Lekparker

Hupisaaret och Ainolanpuisto

Vårt hotell ligger i närheten av det vackra och gröna området Hupisaaret och parken Ainolanpuisto. Det är fråga om en underbar plats för stadsbor och besökare, där det är möjligt att ta sig till åstranden och nära naturen, nästan som Central Park i New York. Hupisaaret består av dussintals små öar och parker i Ule älvs deltaområde. Där finns vackra vita träbroar över bäckar och romantiska stigar bland lövverk. I Hupisaaret finns det plats för picknick, en stor och fin lekpark för barn samt ett mysigt kafé omgivet av en trädgård. I området finns också Finlands längsta fiskväg, där man genom ett fönster kan se laxens uppvandring i Ule älv. Bredvid Ainolanpuisto reser sig Norra Österbottens museum, där det finns intressanta växlande utställningar om områdets historia.

Mannerheims och Heinätori lekpark

I centrum finns två trevliga lekparker för barn, Mannerheims park och Heinätori park. Parkerna är inhägnade och har mångsidiga lekredskap för barn i olika åldrar. Mer information och exaktare positioner hittar du här.

Hollihaka centrallekpark

På ett kort promenadavstånd från Kuusiluoto hittar du ett fint och mångsidigt parkområde för hela familjen. I området finns en centrallekpark, en utegympark, en trafikpark som är öppen sommartid, en skateboard- och parkourpark. Parkområdet slutar vid en vacker båthamn.

Aktiviteter

För den som vill delta i fartfyllda aktiviteter

Superpark och Hoplop, som är parker för inomhusaktiviteter, erbjuder träning och glädje. I vår reception kan du köpa biljetter till Superpark till ett lägre pris, fråga mer när du anländer till vårt hotell.

Biografer

I Uleåborg finns den härligt stämningsfulla privata biografen Elokuvateatteri Star, som har varit verksam i Uleåborg sedan 1938. Biografen ligger i Tuira, som du enkelt kommer till exempelvis med en cykel som du lånat från hotellet. Mer information och exaktare tider för föreställningar hittar du här.

Den större biografen Finnkino Plaza ligger i stadskärnan, mer information och exaktare tider för föreställningar hittar du här.

Uleåborgs teater

Uleåborgs teater erbjuder kulturupplevelser regelbundet också för barn och unga. Teatern ligger på stranden vid Uleåborgs torg, på promenadavstånd från hotellet. Aktuellt programutbud och tider för föreställningar hittar du här.

Uleåborgs konstmuseum

På Uleåborgs konstmuseum kan man beundra konst i form av växlande utställningar. Barn är varmt välkomna på besök! Mer information om aktuella utställningar och öppettider hittar du här.

Ha ett bra besök!