Hem

Sök bokning

hotel-logo

Åtkomlighet

content-page-hero-image

Åtkomlighet

Vårt hotell har 5 tillgänglighetsanpassade rum.

Vårt hotell har 5 tillgänglighetsanpassade rum. Rummen har två separata sängar samt två fåtöljsoffor som kan bäddas ut till sängar för två.

Dörrarna i de tillgänglighetsanpassade rummen är 80 cm breda. Det finns trösklar i båda dörröppningarna, tröskeln vid toalettdörren är 3 cm och tröskeln vid dörren till rummet 2 cm hög.

Roterdörren i hotellentrén (Pakkahuoneenkatu 16) går att fixera i öppet läge för fri passage. Det går att boka en tillgänglighetsanpassad parkeringsplats nära hissen i hotellets parkeringshus.

På vägen till frukostrummet finns ett par trappsteg, men bredvid trapporna finns en tillgänglig hiss. Hissen är av märket SwingOn och har tillverkats av Cibes Lift AB.*

Hissen lämpar sig även för rullstolsanvändare (maxlast 275 kg).

I hotellreceptionen finns en induktionsslinga – en tjänst för gäster som använder hörapparat. Induktionsslingan avlägsnar bakgrundsljud, buller och eko. På restaurang Frans & Camille i anslutning till hotellet finns en tillgänglighetsanpassad toalett. Våra gästhissar är röststyrda och våningsnumren finns angivna även med punktskrift.

På Original Sokos Hotel Arina utförs tillgänglighetsgranskningar regelbundet med hjälp av samarbetspartner.

Även till konferenslokalerna på Original Sokos Hotel Arina finns en tillgänglighetsanpassad entré från köpcentret Valkea i hörnet av hotellet. Hissen i köpcentret går direkt till konferensvåningen, våning 4.