Sök bokning

hotel-logo

Historia

Historia

Hotellet ligger mitt i Finlands första nationella stadspark som med sin trivsamma strandled bjuder på utmärkta möjligheter att motionera och upptäcka staden.

Hotellet är beläget på Possentie som har fått sitt namn efter fältherren Knut Posse, känd för Viborska smällen. På 1400-talet var Posse fogde på det medeltida slottet, som finns inom gångavstånd på stranden mitt emot.

Ett stenkast från hotellet finns även den unika kulturkoncentrationen Verkatehdas med teatrar, konstmuseum och konsertsalar.

Tavastehus grundades redan 1639, och 1777 lät kung Gustav III flytta staden från det ursprungliga läget invid slottet till den nuvarande platsen. På det kullerstensbelagda torget i stadskärnan hörs historiens vingslag. Här hittar du såväl kompositören Jean Sibelius födelsehem som den gamla landshövdingens tjänstebostad där kejsaren av Ryssland Alexander II skrev under förordningen om finska språkets officiella ställning 1863.

Staden har dock inte klamrat sig fast vid sitt ärorika förflutna utan håller sig i framkant av utvecklingen på flera områden.

Vi vill sammanföra det bästa som traditionen och nutiden har att ge, vara originella och erbjuda dig både ett varmt och upplevelserikt besök här vid sjön Vanajavesi.