Sök bokning

hotel-logo

Hållbarhet

Hållbarhet är en hjärtesak för oss

Vad gör vår verksamhet hållbar?

Certifikaten Suistanable Travel Finland och Green Key är ett bevis på en hållbar verksamhet

Original Sokos Hotel Vaakuna har tilldelats Sustainable Travel Finland-utmärkelsen för hållbar turism och Green Key-certifikatet. De företag och objekt som fått utmärkelsen granskas regelbundet och kräver i sin verksamhet att såväl ekologisk, social och kulturell som ekonomisk hållbarhet beaktas. Hållbarhet är en central del av vår verksamhet på Original Sokos Hotel Vaakuna i Tavastehus, och STF-utmärkelsen och Green Key-certifikatet är ett viktigt bevis på detta.

Vi fortsätter att höja vår energieffektivitet som underställd till Osuuskauppa Hämeenmaa. Vad innebär det i praktiken?

Vi följer aktivt vattenförbrukningen och återvinner i stor skala. I varje rum finns separata energi- och bioavfallsbehållare, och besökare uppmanas att lämna kvar avfall som inte hör till dessa – som flaskor och metaller – i rummet för återvinning av städpersonalen. Bastur värms numera endast på kvällarna mellan kl. 17.00 och 21.00 enligt behov. De rengöringsmedel som vi använder varje dag är miljömärkta. Om gästen stannar längre än ett dygn städar vi inte automatiskt rummet under vistelsen, eftersom vi då minskar miljöbelastningen genom att spara på vatten och kemikalier. Du får dock en mellanstädning av rummet gratis om du så önskar.

Bekanta dig med staden med miljövänliga transportmedel

Vi uppmuntrar våra gäster att utforska Tavastehus på cykel genom att erbjuda Jopo-cyklar som kan lånas i tre timmar åt gången. I receptionen på vårt hotell får du även tips på fina cykelleder. Vi har också fyra laddstolpar för elbilar.

I entrén på vårt hotell finns en Smart Grow-inomhusträdgård, där cirkulär odling förenar fiskodling och vattenodling av växter. Fiskar, mikrober och växter lever i ett symbiotiskt förhållande och bildar ett naturliknande ekosystem som besökarna kan utforska.

Vid frukosten kontrolleras matsvinn och lokala producenter gynnas

Vi kontrollerar matsvinn genom egenkontroll och genom att på förhand beräkna hur mycket som går åt under frukosten. I frukostserveringen fäster vi uppmärksamhet vid ekologi och erbjuder ett rikligt utbud av produkter från närproducenter. I hotellets restaurang Le Blason tillagas allt på plats av färska råvaror av hög kvalitet. I restaurangen används endast inhemskt kött och många ekologiska och närproducerade produkter. I hanteringen av kärl tar vi hänsyn till den ekologiska aspekten i vattenförbrukningen och de rengöringsmedel som används.

Vår personals välbefinnande är viktigt för oss

Vi ser till vår personals välbefinnande med ePassi-förmåner för motion och välbefinnande, första hjälpen- och säkerhetsutbildningar, omfattande och kostnadsfria företagshälsovårdstjänster och ett säkert arbetsklimat.