Sök bokning

hotel-logo

Aktiviteter

Rörelseglädje i Tavastehus

Vanajavesi strandrutt hör till ett av de populäraste friluftsområdena i Tavastehus. Rutten startar framför hotellet och går via Tavastehus centrum, närbelägna parker och järnvägsbron till Aulanko och Sairio strand, och slutligen via Varinkonniemi ända fram till det gamla fabriksområdet Verkatehdas strand. På vägen ser du bland annat Tavastehus slott och Museo Militarias utställningsområde utomhus. Ruttens totala längd är 5,7 km och är till största delen obehindrad.

På vårt hotell finns motionsredskap som gångstavar och cyklar. Vinterns fina skidterräng i Ahvenisto och Aulanko lockar till frisksport och med pulkor som lånas från hotellet trivs även familjens minsta ute i kylan.

Ett annat favoritmål i Tavastehus är Aulanko. Området erbjuder unika naturupplevelser och mångsidiga fritidsaktiviteter. Över 400 000 personer besöker Aulanko varje år.

Stadsdelen Ahvenisto är en plats med mångsidiga motionsmöjligheter och fritidsaktiviteter. På området finns bland annat en skjutbana, en simstrand och ett utebad som är känt från de olympiska spelen 1952. Även flera motionsslingor och joggingspår, skidspår på vintern samt ett vinterbad och en bastu som drivs av staden bjuder in till motion. I den angränsande stadsdelen Pullerinmäki finns den berömda Ahvenisto motorbana, Rinkelinmäki ishall och hoppbackar som inte längre är i bruk.