Sök bokning

hotel-logo

Saker att göra

Saker att göra

Det finns gott om sevärdheter och aktiviteter för hela familjen i Nurmes och dess omgivande område.

Vinteraktiviteter

Frosten biter i kinderna och solen skiner på skidbacken. Vinterdagarna trivs bäst utomhus. Precis vid vårt hotell kan du njuta av pulkaåkning, skidåkning, skridskoåkning och sparkstötting. Tre stora skidorter, Vuokatti, Koli och Tahko, ligger 100 kilometer från vårt hotell.

Skidspåren börjar vid hotellets dörr och löper genom den snötäckta skogen. Spåren är upplysta ända upp till Ellu's rock, som är ungefär mindre än åtta kilometer enkel väg. Klippan har en lägerplats, en koja och hisnande utsikter över det frosttäckta kuperade landskapet och den frusna sjön.

Föredrar du att gå kan du hyra snöskor med stavar och bege dig ut på ett äventyr genom vinterlandskapet. Nära hotellet finns flera bra rutter som gör förflyttning på snöskor enkel. För barn och vuxna som gillar pulkaåkning rekommenderar vi pulkabacken eller Lystirinne nära hotellet, vilket erbjuder livlig aktivitet och hastighetsupplevelser på en vinterdag.

Efter utomhusaktiviteter är det en utmärkt tid att koppla av i vår spas pooler under stjärnhimlen och ta ett djupt andetag i bastuns värme. Till sist kröns allt med en god middag på Trattoria.

Sommaraktiviteter

Det finns gott om aktiviteter i hotellområdet. Vill du beundra naturens skönhet? Utmana dina vänner i frisbeegolf? Njut av spats atmosfär? Simma i sjön Pielinen och koppla av på stranden? Eller kanske bara äta gott och vila?

På sommaren kan du jogga på upplysta skidspåret, simma i den vackra och rena sjön Pielinen, ta en utflykt till en ö eller paddla på sjön. Under sommaren har Bombas sommartorg öppet dagligen med servering av kaffe och hantverk. Även Nurmeksen torget arrangerar sommartorgsevenemang och flera utomhus- och inomhusevenemang från juni till augusti.

Nära hotellets strand, nära Safaritalo, finns en vindskydd där du kan njuta av den avlägsna utsikten över den vackra motsatta stranden vid sjön Pielinen och rosta dina snacks i lägereldens sken. Från hotellets reception och Bombas byggnad kan du också köpa ett lägereldspaket med allt du behöver för att rosta korvar.

Vi rekommenderar starkt att utforska den ortodoxa kyrkan som ligger i vårt område och är tillgänglig via stigen till eftertanke. Du kan låna nyckeln till kyrkan i hotellets reception.

Till skillnad från utomhusaktiviteter kan du spela biljard eller träna i vårt gym på hotellet. Vår huvudhall erbjuder också brädspel för gemensamma spelsessioner. Dessutom kan du boka behandlingar på Glimmer Bomba, som massage som bortskäms hela kroppen eller en behandling som förbättrar blodcirkulationen.