Hem

Sök bokning

hotel-logo

Saker att göra

content-page-hero-image

Saker att göra

Det finns massor att göra på Koli året runt, och här är några av våra rekommendationer.

Koli - Vinterlandet

Koli på vintern är som att kliva in i Narnia – med fantastiska bergsutsikter och träd täckta av tjock rimfrost. Koli erbjuder pålitliga snöförhållanden och en riktig vinterupplevelse. Och det finns gott om saker att göra på Koli för varje smak! Vi har sammanställt vintertips för ett oförglömligt besök hos oss.

Var försiktig så att tänderna inte fryser i kylan – ditt leende fryser nämligen inte på Koli!

Skidåkning

Du kan åka skidor direkt från Break Sokos Hotel Koli till skidbackarna vid Ukko-Koli, och det är bara några kilometer från Koli Kylä Hotel. Koli har sju backar från grönt till svart, vilket passar alla färdighetsnivåer. Ukko-Kolis backar är formade av naturen och erbjuder lämplig terräng för både krävande och avslappnad åkning. Den längsta backen är 1 500 meter med en höjdskillnad på 230 meter. Backen som heter Ukko-Koli har en imponerande lutning på 62,7%. Koli har också en skidskola, en av de äldsta i Finland. Oavsett om du är en total nybörjare eller en erfaren skidåkare som söker extra tips, ger professionella instruktörer på skidskolan vägledning inom alpin skidåkning, snowboardåkning, telemark och längdskidåkning.

De första våghalsarna åkte skidor på Koli för över 80 år sedan – är det din tur nu?

Längdskidåkning

Koli har Finlands längsta sammanhängande upplysta längdskidspår, vilket gör det till en vintermekka för dem som letar efter skidkilometer. Många känner till Vaarojen maraton, en årlig löpningsevenemang på Koli. På vintern, mitt i samma landskap, äger Kolin Maisemahiihto-evenemanget rum den 24-25 februari 2024. Det anses vara Finlands vackraste längdskidtur och erbjuder sträckor från några kilometer till den utmanande 65-kilometersloppet. Dessutom äger Ahmanhiihto rum i Kolis landskap den 8-9 mars 2024.

Du behöver inte ropa i skogen på Koli!

Isfiske

Isfiske är en del av den finska vinterupplevelsen. I närheten av Koli finns stora öppna vatten och mindre vikar och dammar där du kan fiska i rena vatten. Isfiske ingår i allemansrätten, och allt du behöver är en borr, en isfiskespö och bete. Du kan också boka en isfisketur genom oss, där guidning, transport, utrustning och snacks är ordnade.

Strama linor!

Stjärnor och norrsken

Koli är borta från så kallad ljusförorening. I naturens skydd är det utmärkt att utforska stjärnkonstellationerna och norrskenet när kvällen faller.

Koli Relax Spa

På Break Sokos Hotel Koli, beläget högst upp på Koli, finns en unik Koli Relax Spa. Här kan du njuta av fantastiska nationalvyer i bubbelpooler och utomhusjacuzzis. Spat inkluderar åtta olika pooler och tre bastur, som erbjuder olika sätt att uppleva vatten och värme. Dessutom kan du slappna av i upplevelseduschar och vila i Relax-rummet.

Lokal mat

Rikliga portioner, okomplicerade smaker, de bästa lokala produkterna, snacks, karelska piroger, pizza, burgare, sallader... Koli's restaurangutbud är mångsidigt.

I Koli by erbjuder Restaurang Tervaskanto lokal mat i en naturnära miljö. Till exempel kommer köttet till burgarna från en närliggande kommun, och bullarna bakas i det egna köket. På Tervaskanto kan du få en trerättersmeny för strax över 30 euro.

På Café Puronmutka kan du njuta av sallader, smörgåsar samt salta och söta bakverk. Det är en bra idé att ta med sig en färdigpicknick från Puronmutka för dina naturvandringar – eller komma direkt från stigen för att fylla magen!

Grill it!, beläget högst upp på Koli i nationalparken, är en naturskön restaurang som serverar internationell mat och, förutom andra delikatesser, förbeställda Sibelius-menyer. Aino-menyn har tre, och Jean-menyn har fem rätter.

Naturvandring

För många är det bästa med Koli dess natur och nationallandskap. På vintern kan du utforska snöskoeringslederna genom snöladdade (Ja! Du läste rätt, det finns djup snö på Koli!) berg, några kilometer långa. På vintern kan du också vandra utanför de markerade stigarna med snöskor med förtroende, eftersom snön skyddar den ömtåliga naturen. När du vandrar, tänk på att inte alla Koli-stigar underhålls på vintern. I nationalparken kan du också röra dig på hästryggen under vintern. Ridturer och guidade naturvandringar kan du fråga om vid våra hotellreceptioner.

Gör dig redo för ett äventyr!

Snöskoter

Snöskoterkörning är förbjuden i Koli Nationalpark, men det finns auktoriserade snöskoterleder i närheten. Från Koli sträcker sig snöskoterleder till Juuka, Nurmes, Lieksa, Eno och Joensuu – i princip åt alla håll!

Cykling

Även om cykling inte är tillåtet i Koli Nationalpark finns det cykelvägar i Koli både sommar och vinter. Att cykla uppför kullarna kommer säkert få dig att svettas – lindring kan hittas i en elcykel. Utrustning kan hyras från områdets cykeluthyrning.

Rodel

Det finns gott om att åka pulka på Koli! Rodel är helt gratis nöje. Rodelbacken ligger i Koli by, komplett med en grillstuga och en skridskobana. Vad kan vara trevligare än rosiga kinder från rodel och varm choklad vid elden!

Isväg

Visste du att Koli har Europas längsta isväg? Längs denna väg kan du nå Lieksa direkt från Koli. Nära isvägen är också en flera kilometer lång skridskobana!

Bryggeri och destilleri

I källaren på Break Sokos Hotel Koli Kylä hittar du det internationellt prisbelönta destilleriet The Helsinki Distilling Company. Destilleriets produkter har smaker av nationalparkens bär. Dessutom, i närheten av Nunnanlahti, producerar Kolin Panimo högkvalitativa öl, cider och viner handgjorda i Norra Karelska kullandskapet.

Skål!

Sommaraktiviteter:

Under sommaren kan du vandra i Koli Nationalpark, bada i vackra och rena Pielinen, göra en utflykt till en ö eller paddla på sjön. Att cykla mountainbike längs skogiga stigar är härligt. På sommaren arrangeras flera utomhus- och inomhusevenemang på Koli från juni till augusti. Utrustning för utomhusaktiviteter kan hyras från lokala entreprenörer.

I omedelbar närhet av hotellet finns också en 18-håls frisbeegolfbana som utmanar även de mest erfarna spelarna. Om du inte har egna diskar kan du hitta dem i butiken nära receptionen!

Du kan boka en helkroppsmassage på Edea Koli skönhetssalong. Boka tid här.