Sök bokning

hotel-logo

Saker att göra

Sevärdheter och aktiviteter sommartid i Lahtis

Lahtis och Päijänne-Tavastland med omnejd erbjuder barn i olika åldrar och även vuxna mycket att göra!

På sommaren kan du njuta av den vackra naturen i Salpausselkäs mäktiga landskap, till exempel på fatbike-cykel eller genom utfärder mellan olika vindskydd med eldstäder. Njut av sommaren och Finlands vackra natur på vågorna i Vesijärvi. En kryssning från passagerarhamnen i Lahtis. Lahtis visar sina bästa sidor genom passagerarhamnens aktiviteter, läckra maträtter och upplevelserika konserter. Kom och upplev!

Hoppbacken i Lahtis, utebassängen och Skidmuseet erbjuder en resa till hjärtat av Lahtis idrottskultur.

Kitetirri ordnar populära fatbike-utflykter, och du kan också hyra cyklarna för eget bruk och utforska den förtrollande lugna naturen kring Salpausselkä. I våra skogar finns många vindskydd och eldstäder för dagsutflykter, det över 2 000 miljoner år gamla Djävulsnästet och många andra otroligt vackra platser.

Laune familjepark erbjuder mångsidiga aktiviteter, bland annat en trafikpark, klätterställningar, motorikbanor och smartspel. Invid parken finns det även en skateboardbana, en frisbeegolfbana och ett minigolfcenter. Yli-Marolas 4H-husdjursgård liger på ett gångavstånd på cirka en kilometer från familjeparken. På sommaren kan du färdas omkring Lahtis med Puksu-stadståget.

Om du är mer intresserad av inomhusaktiviteter kommer du garanterat att gilla Trampolin Park och inomhuslekparken Leo´s Leikkimaa. Malva, ett upplevelserikt visuellt konstmuseum som öppnades år 2022, erbjuder aktivitet och kreativitet med temporära och fasta utställningar i Mallasjuomas gamla miljö.

Det finns många trivsamma badstränder i Lahtis. Bland annat Joutjärvi badstrand med volleybollbanor i Möysä, badstranden i Mytäjäiset 1,5 km från hotellet, Mukkula badstrand i den vackra herrgårdsparken samt den populära badstranden i Merrasjärvi bjuder en att trivas och njuta av sommardagen. Vad skulle väl fullända sommardagen bättre än en läcker glass från glassbåten Banana Split i Lahtis hamn eller torgets glasskiosker precis intill hotellet?

Bild: Visit Lahti / Lassi Häkkinen