Sök bokning

hotel-logo

Saker att göra

Sevärdheter och aktiviteter i Lahtis

Lahtis och Päijänne-Tavastland med omnejd erbjuder barn i olika åldrar och även vuxna mycket att göra!

Lahtis nätverk av skidspår är riksbekant, i Messilä skidcentrum finns det alltid snö och utförsbackar, museerna bjuder på utställningar och upplevelser som tilltalar sinnena, kaféerna och restaurangerna på underbara smakupplevelser.

Här nedan hittar du tips på vad du kan se och göra i Lahtis

Hoppbacken i Lahtis, utebassängen och Skidmuseet erbjuder en resa till hjärtat av Lahtis idrottskultur. På samma område får du uppleva hur det känns att åka skidor på Iivos vinstspår. Hyr skidutrustning av Custom Ski.

Utöver skidåkning i terrängen eller utför finns även andra roliga aktiviteter ute i naturen. Kitetirri ordnar populära fatbike-utflykter, och du kan också hyra cyklarna för eget bruk och utforska den förtrollande lugna naturen kring Salpausselkä. I våra skogar finns många vindskydd och eldstäder för dagsutflykter, det över 2 000 miljoner år gamla Djävulsnästetoch många andra otroligt vackra platser.

Laune familjepark erbjuder mångsidiga aktiviteter, bland annat en trafikpark, klätterställningar, motorikbanor och smartspel. Invid parken finns det även en skateboardbana, en frisbeegolfbana och ett minigolfcenter.

Om du är mer intresserad av inomhusaktiviteter kommer du garanterat att gilla Trampolin Park och inomhuslekparken Leo´s Leikkimaa. Malva, ett upplevelserikt visuellt konstmuseum som öppnades år 2022, erbjuder aktivitet och kreativitet med temporära och fasta utställningar i Mallasjuomas gamla miljö.

För dem som vill roa sig i lekparker rekommenderar vi särskilt lekparken i Loviisanpässi park, sjukhusparkens lekområde och Pihapuisto lekområde. Pumptrack i Ranta-Kartano underhåller skejttare, scoottare och BMX-cyklister.

Pajulahti äventyrspark erbjuder äventyrsbanor av olika nivå och ligger cirka 20 kilometer från hotellet. Det går behändigt att köpa inträdesbiljetter till Pajulahti äventyrspark i hotellets reception. Flowpark äventyrspark i Vierumäki bjuder på skoj med linbanor. Fågelpensionatet i Heinola, huskyparken KoiraKikka i Heinola samt husdjursparken i Orimattila är utmärkta utflyktsplatser för djurvänner.

Om du söker efter aktiviteter för barnfamiljer hittar du mer tips här!

Bild: Lassi Häkkinen