Sök bokning

hotel-logo

Museer i Lahtis

Besök museerna i Lahtis

Lahtismuseerna bjuder på upplevelser och ser till att kulturarvet i Lahtis förmedlas till kommande generationer.

Radio- och TV-museet Lahden Mastola

Gångavstånd från hotellet ca 1 km.

Ta en tur genom Finlands televisionshistoria och bekanta dig med världens effektivaste sändningsutrustning vid de ikoniska radiomasterna. Vågar du testa på att stå på spetsen av storbacken i Lahtis i museets green screen-studio? Inte så lätt att vara nyhetsankare framför kameran, eller hur? Kom och testa! Innan man marscherar framför TV-kameran är det viktigt att gå via sminket och kostymateljén.

Hotellgäster får biljetter till Skidmuseet och Radio- och TV-museet i Mastola till ett gemensamt pris på 13 €/biljett direkt i receptionen.

Skidmuseet i Lahtis

Gångavstånd från hotellet ca 1,5 km.

Backhoppningssimulatorn fungerar med gester och erbjuder en unik möjlighet att stampa av mot berömmelse i Lahtis storbacke. I simulatorn kan du testa dina backhoppningsfärdigheter. Backhoppningssimulatorn tar upp dig i tornet och ner dig via "rännan". 3D-spelet ger dig en förstahandsupplevelse av backhoppningens häftiga stämning. Dagens topp-ten-lista rullar på hela tiden och en ny hoppkung väljs ut en gång i timmen. Tillsammans med ditt gäng kan du tävla om Salpausselkäs överhöghet i test- och tävlingsomgångarna. Hoppupplevelsen är äkta, bara livsfaran saknas!

Det finns också en laserskjutpunkt för skidskytte, där du kan utmana en kompis i pistol- och gevärsskjutning. Skidskytte är en krävande gren på grund av dess mångsidighet. När du precis har utmanat musklerna på spåret kan det vara svårt att sikta exakt vid skjutprestationen. EKO AIMS-vapnet fungerar med infraröd strålning och ger möjlighet att träna siktet. Träff ger grönt ljus och bom ger rött ljus. Hur många straffrundor måste du skida?

Hotellgäster får biljetter till Skidmuseet och Radio- och TV-museet i Mastola till ett gemensamt pris på 13 €/biljett direkt i receptionen.

Malva – museet för visuell konst i Lahtis

Gångavstånd från hotellet ca 500 m.

Malva är ett fantastiskt upplevelserikt museum i Lahtis – en verklig stolthet för lahtisborna med sina konst-, design- och affischutställningar.

Hotellgäster kan köpa biljetter till Malva i receptionen för 12 €/biljett.

Historiska museet

Obs! Öppnas år 2024

Herrgården i sten får ett nytt och livligt museum som beskriver det förflutna och olika fenomen i Päijänne-Tavastland.