Sök bokning

hotel-logo

Loft House

Loft House

"En gömd skatt" finns i Lahtis centrum - ett liknande hotellboende finns inte någon annanstans i Finland!

Seurahuone Loft Houses individuellt utformade rum ligger på tredje våningen i Sokos Lahti. De lyxigt inredda hotellrummen är unika även i ett landsomfattande perspektiv.

- Loft House ligger på översta våningen i varuhuset och utformningen skiljer sig mycket från en normal hotellvåning. Många kanske tycker att lokalerna är utmanande, men vi såg det som en möjlighet att göra något nytt – hotellrum med olika storlek och utförande. Rummen är i två våningar och har en lyxig design som är unik i Finland, säger hotellchefen Marika Haavisto.

Rummen i Seurahuone Loft House är rymliga och högre än vanligt. I vissa rum är takhöjden hela sju meter. Av de femtio rummen är 15 i två våningar.

– Seurahuone Loft House ger vardagen en guldkant för en stund och är en upplevelse i sig. Rummen uppfyller drömmarna hos de mest krävande resenärer och stannar säkert kvar i deras minnen och hjärtan. Loft House är en dold skatt som gömmer sig i Lahtis centrum och kommer att glädja sina gäster i årtionden, säger Haavisto.

– Vi samarbetar även med Sokos Lahti: När du bokar rum på Seurahuone kan du även boka tid hos Sokos klädrådgivning. Gästen fyller i en kort enkät i förväg och en professionell klädrådgivare kommer till kundens hotellrum med kläderna, tipsar Haavisto.

ÖVERRASKANDE DETALJER

Rustik stil, harmoni och modern design kombineras på ett vackert sätt hotellrummen. I den eleganta interiören har rikligt med varma toner använts, och inredningsarkitekten Jaakko Puros varumärke, fågeln, återfinns på många ställen.

Badrumsinredningen i träkomposit är tillverkad av trä från finska skogar.

– Det finska företaget Woodio har tillverkat de flesta badrumsinredningarna i Loft House. De är både vackra och ekologiska, säger Marika Haavisto.

Woodio är ett designorienterat materialteknikföretag som tillverkar produkter med relativt litet kolavtryck. Alla Woodios produkter kan kasseras som energiavfall när de når slutet av sin livscykel.

Gästerna sover gott i de rejäla sängarna, och individuell rumsuppvärmning och -kylning samt en SMART-TV ger extra komfort.

I de individuellt utformade rummen kan det beroende på rum finnas bastu, en väsentlig del av finländarnas själsliga landskap, ett takfönster som ger en fantastisk utsikt mot himlen, ett stort och elegant badkar och en trivsam terrass.

En del av rummen har utsikt direkt mot Lahtis huvudgata eller alternativt mot hotellets vackra innerträdgård, som soliga dagar badar i ljus tack vare det enorma takfönstret.

– Vår underbara innerträdgård är rymlig och har en enorm takhöjd. Där finns bland annat klätterväxter och ett vattenelement – och här kan du till och med höra fågelsång, ler Marika.

– I Loft House kan du sitta på trädgårdsterrassen på vintern, på sommaren och när det regnar, mitt i stan. Det finns överraskande detaljer i alla rum, till exempel kan du studera folklivet på Aleksanterinkatu från det ovala fönstret medan du läser en bok och smuttar på kaffet, eller njuta en stund i träbadkaret i dina drömmars badrum, berättar Marika.

Förutom innerträdgården och de trivsamma rummen kan hotellgästerna njuta av välgörande bad i de två beställningsbasturna samt den hemtrevliga atmosfären i Loft House lounge.

– Lofts lounge är mysig och hemtrevlig. Den öppna spisen skapar en varm atmosfär i rummet och som en speciell detalj är loungen möblerad med söta djurmönstrade soffor, avslöjar Marika.

NÄRPRODUCERAT PÅ TALLRIKEN

Hotellet har fyra fantastiska restauranger: Trattoria, Bar & Bistro, Tavastehus och den senaste nykomlingen Kuja Street Food Lahti, som är inredd med återvunna möbler. Särskilt den läckra frukosten på Lahden Seurahuone har väckt hotellgästernas förtjusning. En varierad frukost som passar många smaker komponeras kärleksfullt med alla gäster i åtanke.

– Alla produkter i frukostserveringen är skyltade så att gästerna vet vad som bjuds. Naturligtvis berättar vår personal också gärna mer om frukosten, säger restaurangchefen Anne Kajaniemi.

Lahti Seurahuones yrkeskunniga medarbetare lämnar ett tydligt avtryck i frukostbordets utbud.

– Vi gör mycket för hand. En del av brödet bakar vi här hos oss och även portionsburkarna med våffelsmet, rågröten och äggröran gör vi själva. Vi knäcker alltså äggen själva – och de behövs i stora mängder, skrattar Anne Kajaniemi.

Frukosten på Seurahuone bjuder på många delikatesser från närområdet. Till exempel kommer varmkorven och den saltade nötbogen från Maatila-Liha Meronen i Orimattila. På borden finns även franskbröd från Pekan Leipä i Heinola, havregrynsgröt kokt på flingor från Vääksyn Mylly, bär från Tuloiselan marjatila i Hämeenkoski och produkter från Fazers bageri i Lahtis.

– Vi försöker också ta hänsyn till specialdieter i vår frukost. Vi har till exempel egna serveringspunkter för glutenfria och veganska produkter, säger Anne Kajaniemi.