Sök bokning

hotel-logo

Åtkomlighet

Åtkomlighet i Original Sokos Hotel Vaakuna Kouvola

Se hur vi har tillgänglighetsanpassat hotellet.

Allmänna utrymmen

Hotellets huvudentré är tillgänglighetsanpassad. De breda skjutdörrarna öppnas automatiskt och huvuddörren har inga trösklar. Receptionen har servicediskar med två olika höjdnivåer.

Kundhissarna som går till rumsvåningarna finns i anslutning till receptionen och är båda rullstolsanpassade.

I närheten av receptionen finns en tillgänglighetsanpassad toalett.

Assistans- och ledarhundar är välkomna som både hotell- och restauranggäster.

Tillgänglighetsanpassade hotellrum

På hotellet finns tre rum på cirka 40 kvadratmeter som har planerats för att uppfylla rörelsehindrade personers behov i största möjliga mån. Det finns ett tillgänglighetsanpassat rum per våning som ligger i närheten av hissen.

Rummets dörröppning till korridoren är 80 cm bred och till badrummet 80 cm. Bäddarna är motoriserade, 100 cm breda och 60 cm höga separata sängar samt bäddsoffa som ger möjlighet till en extrasäng. I rummet finns eluttag och klädhängare på olika höjder.

Tröskeln till badrummet har en ramp för att underlätta rullstolspassage. Det sitter stödräcken på båda sidor om den 47 cm höga toalettstolen. I duschhörnet finns en flyttbar duschstol och en vridbar duschvägg. Tvättstället är 82 cm högt.

Restauranglokaler

Från huvudentrén till bistro Frans & Rose går en ramp med halkskyddstejp. Hotellfrukosten serveras på den mellersta nivån i restaurangen där det förutom ett bufféområde även finns bordsplatser. Längst ut vid bufféområdet finns en hiss som tar dig till restaurangens nedre nivå och därifrån även till terrassen.

Konferenslokaler

Till hotellets konferensavdelning kommer man via huvudentrén. En del av konferenslokalerna har tillgänglighetsanpassats med en ramp medan andra ligger direkt på gatuplan. Lokalerna varierar i storlek och en del av dem har flyttbara bord som enkelt kan anpassas efter gästernas behov.

Parkering

Framför hotellet finns två parkeringsplatser som är markerade med rullstolssymbol. Fordon med parkeringstillstånd för rörelsehindrade parkeras kostnadsfritt på dessa platser eller valfria parkeringsplatser i hotellets parkeringszon.