Sök bokning

hotel-logo

Tillgänglighetsanpassning

Tillgänglighetsanpassning på Original Sokos Hotel Seurahuone i Kotka

Se hur vi har tillgänglighetsanpassat hotellet.

Allmänna utrymmen

Hotellets huvudentré (Kaivokatu 16) är tillgänglighetsanpassad. De breda skjutdörrarna öppnas automatiskt och huvuddörren har inga trösklar.

Hotellet består av två delar och därför finns även två olika hissar. Huvudhissarna finns i anslutning till receptionen och är rullstolsanpassade. De andra mindre hissarna finns i restaurang VENN. De går direkt till rumskorridorerna i hotellets andra del. På restaurang VENN finns även en tillgänglighetsanpassad toalett.

Assistans- och ledarhundar är välkomna som både hotell- och restauranggäster.

Tillgänglighetsanpassade hotellrum

På hotellet finns två rum på cirka 30 kvadratmeter som har planerats för att uppfylla rörelsehindrade personers behov i största möjliga mån. De här tillgänglighetsanpassade rummen ligger på andra våningen. Från receptionen går en hiss direkt till andra våningen. För att komma till rumskorridoren måste man ta sig via trappavsatsen till den andra delen av hotellet och genom en låst dörr som öppnas automatiskt när man håller upp rumskortet mot kortläsaren på väggen. I korridoren öppnas dörren genom att man trycker på en knapp på väggen.

I rummet finns eluttag och klädhängare på olika höjder. Tröskeln till badrummet har en ramp för att underlätta passagen med rullstol. Det sitter stödräcken på båda sidor om den XX cm höga toalettstolen. I duschhörnet finns en duschstol som är förankrad i väggen. Tvättstället är XX cm högt.

Restauranglokaler

Alla hotellets restauranger ligger på samma våning som receptionen. Passagen från receptionen till VENN, bistron Frans & Rosalie och Amarillo har tillgänglighetsanpassats. Till restaurangerna kommer man även via deras egna ingångar, men dessa dörrar öppnas inte automatiskt och har små trösklar.

Konferenslokaler

Till hotellets konferensavdelning tar man sig lättast via receptionen, dvs. via huvudentrén. Konferenslokalerna ligger på andra våningen. Det går hissar dit direkt från receptionen. Lokalerna varierar i storlek och en del av dem har flyttbara bord som enkelt kan anpassas efter gästernas behov.

Parkering

Hotellet har ett parkeringshus med parkeringsplatser på två våningar. Från parkeringshusets första våning tar man sig till hotellet via samma ramp som med bil. Det finns en liten tröskel vid hallens ytterdörr. Våningen längst ner i parkeringshallen har ingen tillgänglighetsanpassad passage till hotellet. Inga separata tillgänglighetsanpassade parkeringsplatser har markerats. Alla platser är reserverade för hotellgäster. Bilar med parkeringstillstånd för rörelsehindrade kan parkeras kostnadsfritt i parkeringshuset (ordinarie pris 15 €). Dessutom finns Kotka stads allmänna parkeringsplatser på gator i närheten av hotellet.