Hem

Sök bokning

hotel-logo

Aktiviteter med barn i Kotka

content-page-hero-image

Aktiviteter med barn i Kotka

Tjänster för barnfamiljer.

Vårt hotell har för tillfället tyvärr inget eget lekrum för barn. Du kan låna brädspel och böcker i receptionen.

Vårt hotell har totalt tre restauranger - Frans & Rosalie bistro, Amarillo och VENN. Specialmenyer för barn finns på Frans & Rosalie bistro och Amarillo. Utöver detta finns en mikrovågsugn på artonde våningen på vårt hotell, som kunderna kan använda under besöket.

Nedan hittar du dessutom tips på aktiviteter för hela familjen runt om i Kotka:

Lekparker

I Kotka centrum finns några lekparker för barn på gångavstånd från vårt hotell. Trevliga lekparker hittar du till exempel på Museokatu och i Mansikkalahti samt i Sibeliusparken, Storparken och Katarinas havspark. I de här lekparkerna kan barnen leka i sandlådan, åka rutschkana och gunga.

Maritimcentret Vellamo

Maritimcentret Vellamo är i sig en sevärdhet på grund av sitt utseende, eftersom det har byggts i formen av en jättestor våg. Innanför Vellamos väggar finns Finlands sjöhistoriska museum, Kymmenedalens museum och olika växlande utställningar. Här finns det mycket intressant att se och uppleva för hela familjen! Våra gäster kan enkelt köpa biljetter till Vellamo direkt i vår reception. Vellamo ligger i Kotka hamn omkring en kilometer från vårt hotell.

Maretarium

Maretarium i Kotka är ett akvarium med finländska fiskarter. Det är ett populärt utflyktsmål särskilt bland mindre barn. I detta naturliga akvarium kan du se fler än 60 arter av fiskar och smådjur. I Maretarium finns förutom akvariet även teatern Meriteatteri, naturbildsutställningar, en souvenirshop med havstema, caféet Meri Cafe Kristina samt kontors- och naturutbildningsutrymmen. Maretarium ligger invid havet i Sapokka i Kotka, ungefär 700 meter från vårt hotell. Vår reception säljer biljetter till hotellets gäster året om.

Sapokka vattenpark

Sapokka vattenpark är Finlands mest prisbelönta park med aktiviteter för alla åldrar. Det dominerande elementet i Sapokka är vatten och höjdpunkten är det nästan 20 meter höga vattenfallet. Utöver vattenfallet är parken även omringad av ett havsområde samt små bäckar och dammar. På våren vaknar parken till liv efter vintern i och med planteringen av olika blommor och växter som sedan blommar till långt in på hösten. Sapokka vattenpark är värt ett besök även i skymningen, då belysningen i parken kommer till sin fulla rätt. Sapokka vattenpark ligger cirka en kilometer från vårt hotell.

Katarinas havspark

Katarinas havspark är en av de nyare parkerna i Kotka som har utvecklats mycket under de senaste åren. Parken har byggts på platsen för den gamla oljehamnen på den sydligaste udden av Kotka centrum, dvs på gångavstånd från Kotkas innerstad. Från vårt hotell är avståndet lite mer än två kilometer. I parken finns det flera picknickbord, ett motionsområde, en volleybollplan och ett par lekparker för barn.

Langinkoski kejserliga fiskestuga och dess natur

Langinkoski kejserliga fiskestuga är ett historiskt resmål i närheten av Kotka centrum. Stället är känt som den ryska kejsaren Alexander III:s sommarresidens under slutet av 1800-talet och fungerar idag som museum. Utöver fiskestugan är naturen i området med den dånande forsen, klipporna och skogsstigarna värd ett besök. Langinkoski ligger cirka 6 kilometer från vårt hotell och det är lätt att ta sig dit med antingen bil eller cykel.

Jokipuisto

Parken Jokipuisto ligger i Karhula, en annan stadsdel i Kotka, och öppnades för allmänheten år 2013. Parken är en del av den 2,5 kilometer långa älvstranden, vars strandkant i princip har lämnats orörd. I Jokipuisto finns olika stenmurar, näckrosdammar och imponerande planteringar. Från vårt hotell är det knappt 9 kilometer till Jokipuisto i Karhula.

Valkmusa nationalpark, Pyhtää

Valkmusa nationalpark ligger lite längre ifrån Kotka, från vårt hotell knappt 30 kilometer. Det är dock enkelt att ta sig till nationalparken med bil och den är väl värd resan. I Valkmusa kan man beskåda för södra Finland mycket ovanlig myrmark, där även olika fågel- och fjärilsarter trivs. Nationalparken har 2,5 kilometer spänger, vilket gör det lätt att ta sig runt i parken.