Hem

Sök bokning

hotel-logo

Saker att göra

content-page-hero-image

Saker att göra och se i Jyväskylä

Kolla in de möjligheter som Jyväskylä erbjuder!

Jyväskylä är en stad med någonting för alla. Kulturintresserade gottar sig med arkitektur av Alvar Aalto, ett mångsidigt utbud av livemusik samt intressanta museer och gallerier. Den kulturella mångfalden omges i sin tur av en underbar natur som är lätt tillgänglig via tiotals naturstigar.

Dessutom kan du låna en cykel på hotellet på sommartiden. Jyväskylä är en kompakt stad och perfekt för cykling: avstånden är korta och staden har ett väl utbyggt nät av trygga gång- och cykelbanor.

Ett gediget faktapaket om staden finns på sidor av Visit Jyväskylä Region

Kultur för alla tillfällen

Arkitektur av Alvar Aalto

Finlands mest kända arkitekt Alvar Aalto inledde sin framgångsrika karriär i Jyväskylä, som kan visa upp dussintals alster av honom. Hans livsverk presenteras också på Alvar Aalto-museet.

Museer och gallerier

Jyväskylä bjuder på museiupplevelser av alla de slag! Förutom bildkonst kan en dag på museum handla om naturen, hantverk eller luftfart.

Danssalong Lutakko

Den som föredrar livemusik behöver inte bege sig långt: den mest legendariska spelningslokalen i Jyväskylä, Tanssisali Lutakko är belägen endast några tiotal meter från hotellet.

Toivolan Vanha Piha

Hantverkargården Toivola är som en tidskapsel från 1800-talet. De charmiga trähusen rymmer små hantverksbutiker och varierande utställningar. På gården ordnas sommartid olika slags evenemang och marknader, och vintertid pyntas Toivola till en julgård.

Motion ute och inne

Laajavuori

I Laajavuori är det aldrig någon brist på aktiviteter, oavsett årstid. Sommartid är det joggning, vandring och fatbike-turer som gäller. I äventyrsparken finns massor av olika höghöjdsbanor och linbanor som får det att kittla i magen. När snön ligger på marken är Laajavuori ett centrum för vintersporter, med hela 48 kilometer skidspår och 12 skidbackar.

Jyväsjärvi

Mellersta Finlands insjölandskap ligger precis intill hotellet. Speciellt sommartid finns det gott om olika aktiviteter vid och på sjön, från simning till paddelsurfing och kajakpaddling. Vintertid spolas en över en kilometer lång långvärdsskridskobana på sjön. Därtill bjuder den nästan 13 kilometer långa strandleden på härliga löpturer året om.

Mångsidiga naturstigar

Jyväskylä är ett paradis för fotvandrare! Naturstigarna är ett perfekt sätt att ta till sig den mångsidiga naturen runt Jyväskylä. Varje vandrare hittar säkert det rätta alternativet bland de olika långa vandringslederna med varierad svårighetsgrad.