

Målet är att vara Finlands mest klimatansvariga hotell.
Solo Sokos Hotel Pier 4 har tilldelats Green Key-certifikatet och Sustainable Travel Finland-certifikatet. Vi strävar efter hållbart resande och har som mål att minimera de klimatpåverkningar som hotell- och restaurangbesök medför.
Naturen är närvarande överallt på vårt hotell. Närheten till naturen, den andningsbara trästrukturen och de naturliga materialen skapar en mångsinnlig och atmosfärisk miljö som är idealisk för att koppla av, arbeta och helt enkelt må bra.
Vi prioriterar lokala partners och lyfter fram finsk expertis tillsammans. Vi framhäver inhemska och nordiska råvaror och respekterar deras unika smaker och djupaste väsen.
Vi strävar efter att använda mindre och återvinna mer. Vi föredrar återvunna material och utforskar lösningar inom cirkulär ekonomi.
Vi följer de hållbara turismprogram Green Key >> och Sustainable Travel Finland. Som en del av S-gruppen och Sokos Hotels-kedjan är vi engagerade i att uppnå gemensamma ambitiösa klimatmål.
Vårt mål är att vara Finlands mest klimatansvariga hotell, vilket leder oss till att göra bättre val för miljön varje dag. Vi vill vara ärliga och transparenta i det vi gör. Att mäta och förbättra hållbarhetsinsatserna är en pågående process, och vi är bara i början av denna resa. Vi utforskar ständigt sätt att ligga i framkant när det gäller hållbarhet inom hotellbranschen. Imorgon kommer vi att göra det bättre än idag.
Exempel på våra hållbarhetsinsatser:
Projektet har från början styrts av målet att minimera byggnadens klimatpåverkan under hela dess livscykel. Byggnaden, som är tillverkad av finskt och svenskt trä, är designad för att hålla i över 100 år och fungera som en kolsänka under hela sin livslängd.
Vår matfilosofi bygger på inhemsk sourcing och en helhetlig användning av råvaror. Vi använder huvudsakligen inhemska eller åtminstone nordiska råvaror. Vi föredrar säsongsbetonade grönsaker och fisk och strävar efter att använda råvarorna från början till slut för att minimera avfall.
Naturen är närvarande på alla nivåer i vårt hotell, vilket ger välbefinnande både för vår personal och våra gäster. Detta återspeglas i naturliga material, närheten till havet, hotellets ljudlandskap, den lilla skogen i innergården och naturstigen på takterrassen.
Vi lyfter fram finsk expertis tillsammans med våra inhemska samarbetspartners. Vi föredrar återvunna material och söker effektiva cirkulära ekonomilösningar. Till exempel är dricksglasen på Restaurang Harbore tillverkade av använda ölflaskor, arbetskläderna innehåller återvunna material och överblivna byggmaterial har omvandlats till små bord för lobbycaféet.
Vi använder förnybar elektricitet, huvudsakligen producerad av S-gruppens egna anläggningar. Vi följer Green Key-programmet för hållbar turism och Sustainable Travel Finland-programmet. Dessutom strävar vi efter LEED Platinum-certifiering för byggnaden.
Solo Sokos Hotel Pier 4 och John Nurminens Stiftelse
Vi stöder John Nurminens Stiftelse, som fokuserar på konkreta åtgärder för att minska övergödningen och förbättra Östersjöns tillstånd. Våra gäster har också möjlighet att delta i donationer – enkelt under sin hotellvistelse eller när de äter på restaurang Harbore.
Vår hotellverksamhet bygger starkt på vår närhet till naturen och omsorg om hållbar turism. Vi ligger vid havet och vill vara med och skydda Östersjöns unika ekosystem. Östersjön är ett av världens känsligaste havsområden, och dess skydd är nödvändigt för att förhindra övergödning och artförlust.
Kopplingen till Östersjön syns också i våra mötes- och evenemangslokaler: vårt största mötesrum heter Itämeri (finska för Östersjön), och två mindre rum är Meriajokas (finska för sjögräs) och Sinisimpukka (finska för blåmussla) – alla inspirerade av havets ekosystem.
Rädda en bit av Östersjön tillsammans med oss
Gå med i vårt donationsteam och hjälp till att bevara ett levande och hållbart hav, så att vi även i framtiden kan njuta av dess skönhet och kraft. Läs mer.