Menu

Se och göra i Helsingfors

 

Stadscyklar


Stadscyklarna är ett populärt sätt att ta sig fram i Helsingfors. Det finns gott om rutter och mycket att se: Helsingfors nät av cykelbanor är över 1 200 kilometer långt och det finns till och med 460 cykelstationer för stadscyklar. Hoppa upp på cykelsadeln och trampa iväg för att utforska staden! Efter åkturen kan du returnera cykeln till vilken cykelstation för stadscyklar som helst.

Läs bruksanvisningarna för stadscyklar här.


Kaffe på torget i Hagnäs

 

Hagnäs torg, som invigdes år 1897, bjuder på äkta helsingforsisk stämning. På torget kan du köpa traditionella torgdelikatesser och vanligen finns även torgkaféer på plats. Hagnäs lantmarknad ordnas den första söndagen varje månad mellan klockan 10 och 16. Det är också en god idé att besöka Hagnäs saluhall som ligger bredvid torget.

Torget är öppen den 1.5. - 31.10.2022 mån-tis, tor-lör 06:30-16:00.

 

Designmuseet

 

Det internationellt erkända Designmuseet är ett riksomfattande specialmuseum för finsk design. Museets samlingsutställning berättar om den finländska konstindustrins historia och presenterar viktiga designers och tillverkare samt den finska livsstilens förändringar från det förflutna fram till idag. På museet finns även varierande utställningar, guidningar och workshoppar.

Designmuseet är beläget i Gardesstaden, en kort promenad från Helsingfors centrum. Designmuseet är öppet sommartid mån–sön kl. 11–18.  Kontrollera öppettiderna på museets webbplats.


Tillbringa en sommardag i Sveaborg eller på Lonnan


Sjöfästningen Sveaborg är ett ståtligt Unesco-världsarv i Helsingfors skärgård och ett populärt utflyktsmål bland såväl lokalbor som turister. I området finns förutom försvarsfästningen även museer, guidade rundturer, restauranger och evenemang under sommaren.

Sveaborg ligger utanför Helsingfors och det är enkelt att på endast 15 minuter ta sig till fästningen året runt med HSL:s färja från Salutorget. Och om du redan har sett Sveaborg kan du som ett utmärkt alternativ besöka Lonnan, som ligger mittemot färjestranden i Sveaborg. Läs mer!


Riviera – en biograf i Berghäll


Riviera i Berghäll är en privat biograf och bar som hänför dig med sin unika stämning. Riviera har en biosalong med 55 platser där du förutom av filmer kan njuta av små tilltugg, lokala bryggeriprodukter och andra drycker. Biografens specialitet är en cocktailmeny med filmtema.

Vi rekommenderar att du på förhand köper biljetterna på internet. Ta en titt på visningstiderna här.

Riviera Kallio, Åsgatan 2

 

puhelin
Ring 0300 870 020 priser 0,0835 €/samtal + 0,1669 €/min
location
Glogatan 8 00100, Helsingfors
location
Glogatan 8
00100, Helsingfors
parking