Menu

Personalen rekommenderar

1. TÖLÖVIKEN – ETT PÄRLBAND AV KULTURHUS

Varför? Området kring Tölöviken utvecklas i snabb takt och gör att centrum breder ut sig allt närmare Vaakuna. Koncentrationen av kulturhus kring Tölöviken ligger alldeles intill Vaakuna och är alltså lättillgänglig för våra gäster.

Tölöviken med sina kulturbyggnader i närheten av vårt hotell är ett utmärkt ställe att njuta av frisk luft och se mer av Helsingfors. När du promenerar längs Tölövikens strand ser du stadens alla stora kulturhus på en gång; Musikhuset, Finlandiahuset och Operahuset. Det är trevligt att göra en picknick med familjen i någon av parkerna i området – det finns kickboards för barnen att låna i receptionen.

Ta en annan väg hem, längs Mannerheimvägen. Då går du förbi Nationalmuseum och riksdagshuset. Under en cirka en timme lång promenad hinner du se många av de viktigaste platserna i Helsingfors.

2. STILRENA FUNKISBYGGNADER ALLDELES INTILL HOTELLET

Varför? Formgivaren Paavo Tynell som har designat armaturerna på Vaakuna var en av de mest kända företrädarna för funktionalismen. Hans mest berömda verk är belysningsarmaturen på Glaspalatset. Glaspalatset är ett funkishus som härstammar från samma tid som Vaakuna.

Huvudposthuset är en annan av Helsingfors mest kända funkisbyggnader, och det ligger dessutom alldeles intill vårt hotell.

Arkitekten Erkki Huttunen började rita Vaakuna-byggnaden på 30-talet, även om vi efter många om och men öppnade först 1952. Sokos-Vaakuna-huset blev en stilig funkisbyggnad bredvid två andra kända funkisbyggnader, Glaspalatset och Posthuset. Besök gärna båda om du har möjlighet. Glaspalatset var på sin tid ett av de mest populära underhållscentrumen, som även inrymde den stora biografen Bio Rex. Kolla särskilt in husets belysningsarmatur, det mest kända verket av Paavo Tynell, som även har designat våra armaturer.

Huvudpostens vackra postsal är ett skyddat objekt. Posthuset inrymmer många tjänster, där ligger bl.a. ett café, en restaurang och ett av Helsingfors mest intressanta bibliotek.

3. SIMBERG OCH CHAGALL PÅ KONSTMUSEET ATENEUM

Varför? Konstmuseet Ateneum, som du kan se från Vaakuna, är Finlands nationalgalleri och ett viktigt besöksmål i Helsingfors.

Vi rekommenderar ett besök på Ateneum under din Helsingforsresa. Även själen behöver näring då och då. Ateneum ligger på promenadavstånd från vårt hotell, det tar dig cirka 3 minuter att promenera sträckan till museet där du passerar två trafikljus.

De mest berömda finländska verken på Ateneum är målningarna av Akseli Gallen-Kallela, Helene Schjerfbeck och Hugo Simberg. När det gäller verk av internationella konstnärer är de mest välkända Marc Chagall, Paul Gauguin och Vincent van Gogh.

De varierande utställningarna på Ateneum gör att även det permanenta utbudet känns fräscht.

4. NUTIDSKONST PÅ KIASMA

Varför? Kiasma ligger nära Vaakuna och representerar en stad under utveckling och Vaakunas nutid.

Kiasma, museet för nutidskonst, ligger vid Tölöviken bredvid hotellet och statyn av Marskalk Mannerheim. På Kiasma får du uppleva de allra senaste fenomenen inom konst.

puhelin
Ring +358 20 1234 610 priser 0,0835 €/samtal + 0,1669 €/min
location
Stationsplatsen 2 00100, Helsingfors
location
Stationsplatsen 2
00100, Helsingfors
parking