Restaurangvärlden förnyas under våren

Restaurangvärlden jämte mötes- och bastulokaler som ligger på översta våningen i Original Sokos Hotel Vaakuna stängs 2 januari 2020 på grund av renovering. Restaurangen, mötes- och bastulokalerna uppdateras och öppnas på hösten. Restaurangen kommer att göras om till mötesplats för alla stadsbor bland annat genom att ytterligare öppna vyn över Helsingfors. Restaurangen kommer även i fortsättningen att vara öppen från morgon till kväll. Terrassen kompletterar lokalerna under sommarsäsongen. 
 
Vaakunas restauranglokal har ett drag som skiljer den från alla andra restauranger i Helsingfors – en fantastisk utsikt över Helsingfors i fyra olika riktningar. "Genom den kommande förnyelsen maximerar vi möjligheterna att njuta av utsikten, alltså kommer vi att arbeta för att restaurangkunderna ska ha en så fri utsikt över stadsmiljön som möjligt", säger Satu Näsärö, hotellchef. "Solnedgångar och soluppgångar är särskilt fina stunder här hos oss och i fortsättningen kommer det att vara ännu lättare att njuta av dem. Det finns nästan inga sådana här utsiktsplatser i Helsingfors." 
 
Inredningen i restauranglokalerna kommer att uppdateras med respekt för byggnadens enastående 1950-talsatmosfär. "Paavo Tynells vackra lampor belyser restaurangsalen även i fortsättningen, och de rena och mjuka formerna som hör till funkismiljön blir kvar", säger Näsärö. 
 
Hotellgästernas frukost serveras under renoveringen i restaurangen Casa Largo som ligger på gatuplanet. Coffee House, Fafa's och Casa Largo är öppna för hotellgästerna under övriga tider under renoveringen. Vi beklagar eventuella olägenheter som orsakas av renoveringen. 
 
 
Mer information: Satu Näsärö, hotellchef, Original Sokos Hotel Vaakuna, tfn 040 537 9201, e-post satu.nasaro@sok.fi 
puhelin
Ring +358 20 1234 800 priser 0,0835 €/samtal + 0,1669 €/min
location
Stationsplatsen 2 00100, Helsingfors
location
Stationsplatsen 2
00100, Helsingfors
parking