Menu

Saker att göra i Helsingfors

REKOMMENDERADE BESÖKSMÅL

Vår personal rekommenderar följande besöksmål i Helsingfors:

 

PRESIDENTERS HEMVISTER

Mannerheim-museet

Ett hotell med namnet Presidentti kan inte annat än rekommendera ett besök på det som tidigare var marskalk Mannerheims hem i Brunnsparken i Helsingfors. Mannerheim bodde i detta vackra hus i över 30 år. Huset är i ursprungligt skick och fungerar sedan 1951 som museum där marskalkens liv och Finlands historia presenteras. Delta i en guidad rundtur så får du ut maximalt av ditt besök.

http://www.mannerheim-museo.fi/

 

Ekudden

Vi fortsätter presidenttemat med Villa Ekudden. Villan har varit tjänstebostad för tre av våra presidenter, Risto Ryti, Carl Gustaf Mannerheim och Urho Kaleva Kekkonen. Under Kekkonens tid blev Ekudden ett verkligt begrepp i det politiska livet och språkbruket. Museet ligger på en naturskön plats på Fölisövägen och ser ut som det gjorde under Kekkonens tid på 70-talet.

http://www.nba.fi/fi/museot/urho_kekkosen_museo

 

ANDÄKTIG STÄMNING

Sandudds begravningsplats

Ta en promenad på kulturhistoriskt betydelsefulla Sandudds begravningsplats. Det råder en andäktig och vacker stämning på området, och du kan besöka många betydande personers gravar och se vackra gravstenar som har gjorts av välkända bildhuggare. På denna begravningsplats vilar bland andra konstnärerna Hugo Simberg och Helene Schjerfbeck, presidenterna Mannerheim, Ryti, Paasikivi och Kekkonen samt diktarna Eino Leino, Olavi Paavolainen och Saima Harmaja.

http://www.helsinginseurakunnat.fi/hautausmaat/hietaniemi.html

 

Tempelplatsens kyrka

Av alla hotell i Helsingfors ligger Presidentti närmast Tempelplatsens kyrka, en vacker kyrka som är insprängd i berget. Kyrkan har en rofylld stämning, och under ditt besök kan du samtidigt ta del av stadsdelen Tölö. På förmiddagarna sprider sig solljuset från fönsterraden som omger takkanten till altarväggen, där altartavlan utgörs av en bergsspricka från istiden. Kyrkan har ritats av arkitekterna Timo och Tuomo Suomalainen.

http://www.helsinginkirkot.fi/fi/kirkot/temppeliaukion-kirkko

 

SHOPPINGSTÄLLEN

Kamppi Köpcentrum

Du kan inte undgå att passera Kamppi Köpcentrum när du bor hos oss. Helsingfors nyaste köpcentrum inrymmer en mängd butiker som säljer bland annat kläder, skor, leksaker, inredningsprodukter och sportutrustning samt både etniska och finska restauranger. I Kamppi finns många internationella märken representerade, till exempel Björn Borg, Calvin Klein, Guess, Marc O'Polo, Polarn och Pyret samt Timberland.

www.kamppi.fi

 

SKOJ FÖR BARNEN

Naturhistoriska museet

Familjens minstingar blir garanterat förtjusta i Naturhistoriska museet, som syns redan utanför vår entré. Utanför museet står en mäktig älgstaty som hälsar besökarna välkomna och på balkongen står två giraffer och tittar nyfiket ner. Inne i museet får man se spännande skelett och djur av alla de slag i sina förunderliga miljöer. Mellan väggarna kilar förresten museets berömda spindlar omkring, sådana som inte finns någon annanstans i Finland. Turligt nog visar de sig vanligen inte för besökarna.

http://www.luomus.fi/fi/luonnontieteellinen-museo

 

I MAKTENS BONING

Riksdagshuset

Riksdagshuset ligger alldeles i närheten av vårt hotell, så gör ett besök i huset där det fattas många viktiga beslut. Allmänheten har möjlighet att följa alla plenum i riksdagen från publikläktaren. Ingången till den finns till höger om Riksdagshusets huvudtrappa. Riksdagshuset ritades av J.S Sirén och färdigställdes 1931. Det representerar 1920-talets klassicism. Riksdagshusets inredning följer husets interna hierarki, dvs. ju viktigare funktion det är fråga om, desto högtidligare är inredningen. Från Riksdagshusets trappa ser du ut över Tölöviken, ett område som utvecklats snabbt och som har blivit ett centrum för kultur.

Parken framför riksdagens tillbyggnad, Lilla parlamentet, är väl värd ett besök sommartid. Där får du njuta av solen, Helsingforsbornas sällskap och svalkande drycker.

http://web.eduskunta.fi/Resource.phx/eduskunta/tervetuloa/eduskuntatalo.htx

puhelin
Ring +358 300 870 000 priser 0,0835 €/samtal + 0,1669 €/min
location
Södra Järnvägsgatan 4 00100, Helsingfors
location
Södra Järnvägsgatan 4
00100, Helsingfors
parking