Hem

Sök bokning

content-page-hero-image

Vi följer miljöprogrammet Green Key och är därför ett hållbart val.

Vi tar hand om naturen, och vi tar hand om dig. Samtliga Sokos Hotell har miljömärkningen Green Key. Vi arbetar utgående från Green Key:s strikta miljökriterier, och tar således hand om miljön.

Genom att välja ett hotell med miljömärkningen Green Key bidrar du till att främja mer ansvarsfullt och hållbart resande.

Vi tar som Green Key-hotell hand om miljön utan att kompromissa med våra gästers komfort.

Vi serverar ekologisk och lokalt odlad mat

Miljövänligheten syns i våra val och serveringen av lokalt producerad och ekologisk växtbaserad mat i säsong på alla våra hotell. Vi vill göra det enkelt för dig att välja miljövänligt – även vid måltider – och samtidigt bjuda på underbara smakupplevelser.

Vi väljer ekologiska produkter

Vi använder miljömärkta tvättmedel och arbetsmetoder där vi använder vatten och kemikalier för att säkerställa renlighet, men samtidigt spara miljön. Vi vill att det ska vara enkelt för dig att välja miljövänligt boende och samtidigt trivas hos oss.

Vi arbetar på ett energibesparande sätt

Vi sparar energi genom att använda LED-lampor, energisparlampor, rörelsedetektorer och tidsinställd belysning. All elenergi vi använder är utsläppsfri och till stor del förnybar. Vi gör det enkelt även för dig att spara energi.

Vi sorterar och återvinner

Vi sorterar avfallet effektivt och styr de avfallstyper som lämpar sig för återanvändning till återvinning. På så sätt sparar vi miljön. Vi erbjuder även våra hotellgäster ett enkelt sätt att återvinna och ta hand om naturen.

Vi sparar vatten

Vi vill göra miljövänliga val enkla även för dig. Genom att hänga din handduk på badrummets handduksställ indikerar du att du kommer att använda den ytterligare en dag. På så sätt värnar vi båda om miljön.

Vi gynnar ekologisk rörlighet

Buss, tåg, tunnelbana och cykel är miljövänliga sätt att röra sig på. Vii vill göra det enkelt för dig att välja dessa miljövänliga transportmedel. På många av våra hotell möjliggör vi laddning av elbilar och lånar ut cyklar för resor i näromgivningen. Be om mer information av vår reception, vi står gärna till tjänst.

Läs mer: greenkey.fi/en (på engelska)