Hem

Sök bokning

content-page-hero-image

Vi skapade lycka för de värdefulla arbetarna på Volontärdagen

Sokos Hotels och Kulta Katriina slog sina påsar ihop för att sprida glädje till anställda och volontärer från Förbundet för mödra- och barnhem (ETKL) på den internationella volontärdagen den 5 december.

Lycka finns i små goda stunder, även mitt i svårigheter: att baka kanelbullar, tvätta kläder, lugnt dekorera granen före jul. Utan frivilliga skulle många sådana aktiviteter vara begränsade.

Vi bjöd in hela ETKL (Förbundet för mödra- och skyddshem) personal med sina medlemsföreningar till frukost på deras valda Sokos Hotel. Dessutom kommer alla medlemsföreningar i ETKL att få Kulta Katriina-kaffe och Segafredo-choklad som en gest av uppskattning och minne för volontärerna.

För vissa barn och familjer är julperioden den mest osäkra tiden på året på grund av hotet om familjevåld. Förra året hjälpte Förbundet för mödrar och barnhem över 23 000 som sökte hjälp, ofta familjer i svåra livssituationer. Antalet barn som söker hjälp har ökat i år också, eftersom användningen av substanser, familjevåld, utmaningar i föräldraskapet och psykiska hälsoproblem har ökat i familjer med barn under de senaste åren.

Förbundet för mödra- och barnhem och dess 30 medlemsföreningar över hela Finland sysselsätter cirka tusen yrkesverksamma. Dessutom arbetar 1 700 volontärer för familjernas välbefinnande. År 2022 gav volontärer nästan 24 000 timmar av stöd till familjer i olika livssituationer. Volontärstöd är en betydande hjälp för att klara av och övervinna svåra situationer.

"På Sokos Hotels tror vi på en bättre framtid. Vi vill sprida glädje till fler människor både inom och utanför våra hotell. Arbetet med Förbundet för mödrar och barnhem och dess personal och volontärer är ovärderligt för många familjer i kris. Vi tackar dem varmt för deras värdefulla arbete. På Volontärdagen den 5 december kom vi ihåg dem med en kaffestund i medlemsföreningar och en lugn frukostsession med en följeslagare på Sokos Hotel," sammanfattar Jaana Matikainen, SOK Chef för koncept och utveckling av resehandeln.

"Ofta delas både glädje och sorg över en kopp kaffe, och den kafferasten säkerställer ofta en stund att andas ut. Jag är glad att vi tillsammans med Sokos Hotels kan erkänna det viktiga arbetet för dessa individer och deras nära och kära," tillägger Susanna Koroma-Nyström, Meiras marknadsföringschef för kunder.

"Rädsla är en klok känsla; den vet hur man berättar vad som inte är okej. Jag hoppas att familjer som står inför våld eller dess hot vågar söka hjälp, inte uthärda i tystnad. Ingen lämnas ensam om de söker hjälp. Positiv förändring är möjlig, och stöd finns tillgängligt. Förbundet för mödrar och barnhems generalsekreterare Riitta Särkelä sammanfattade berörande synpunkter på att söka hjälp och hjälpa."

Vill du vara med i meningsfullt arbete?

Intimt partnersvåld slutar inte av sig självt. Läs mer och gör en julgåva till Förbundet för mödrar och barnhem:

Julgåva - Förbundet för mödrar och barnhem