Hem

Sök bokning

Bokningsavgift

content-page-hero-image

Förauktorisering vid incheckning

Sokos Hotels i Finland införde förauktorisering vid incheckning från och med den 1 januari 2019. Hotellets reception gör i samband med incheckningen en förauktorisering av beloppet för inkvarteringen på gästens betalkort.

Om gästen betalar med faktura eller om övernattningen har betalats på förhand, görs en förauktorisering på 50 € på gästens kort. Beloppet kan till exempel användas för att betala för hotelltjänster med en rumsfaktura, och förauktoriseringen annulleras efter vistelsen, om det inte finns några utgifter. När det gäller en grupp kan en förauktorisering göras på reseledarens betalkort, om han/hon samtycker till att svara för eventuella extra kostnader som gruppen ådrar sig.

Förauktoriseringen bidrar ytterligare till säker betalning på våra hotell. Gästens betalkort är hela tiden i deras egen ägo. Dessutom överlåtes gästens kortinformation aldrig till någon annan. Förauktorisering är en på internationell nivå vanlig praxis vid ankomst till ett hotell, även om dess användning i Finland fortfarande har varit relativt låg.

Förauktorisering kan göras på alla betalkort med ett chip, inklusive betalsidan av kombinationskorten, samt Visa Electron. Förutom förauktorisering bes gästen om skriftligt tillstånd att hantera efterhandsbetalningar, till exempel för en glömd minibar- eller restaurangfaktura som överförs till rumsfakturan.