Sök bokning

Vinterns bästa restips

Vilken typ av semesterfirare är du? Är du romantiker, har du barnasinnet kvar eller nåt helt. Kolla in våra restips för din vintersemester och utnyttja ägarkund-förmånen på upp till 25 % rabatt på dagens pris.

För barn och barnasinnade

Vintersemestern är din bästa tid. Du kan tillbringa den i Flamingo i Vanda. Här finns en vattenpark, glow bowling för hela familjen, laseräventyr och ett brett utbud av spel. Filmer, butiker och restauranger på bara en hisstur från hotellet. När du väl är i Vanda bör du inte missa Heureka, Finlands vetenskapscenter.

Till barnens önskestäder hör även Rovaniemi, där det alltid är jul! Angry Birds Activity Park erbjuder utomhusaktiviteter för flera timmar. Det lönar sig också att besöka Arktikum, Korundi och vetenskapscentret Pilke, som ligger nära stadens centrum. Ta med dig dina skidor, eftersom snön och skidspåren väntar.

Break Sokos Hotel Flamingo

Original Sokos Hotel Vaakuna, Rovaniemi

För norrskensjägare

För dem som bor söderut är norrskenet en sällsynt och underbar upplevelse. Är du på jakt efter norrsken rekommenderar vi Koli, Tahko, Rovaniemi och Levi. Det finns flera olika tjänster på nätet som förutser norrskenens synlighet, till exempel rymdvädercentralen RWC Finland eller Meteorologiska institutets Norrsken och rymdväder . Du kan också komma överens med receptionen om att väckas om det uppstår norrsken under natten.

Shopparens vintersemester

Ingen finländsk stad har så många köpcentrum som Helsingfors – och lägger man till landets mest funktionella kollektivtrafik har man hittat sitt shoppingparadis. Här finns också specialbutiker och idylliska kvartersbutiker. Ta reda på var du kan göra fynd eller ta dig runt i staden med gott om tid och en inköpslista. Det finns rikligt med kaféer och restauranger där du kan ta en paus. Sevärdheterna i Helsingfors tar inte slut i första taget, om du tröttnar på shopping.

För den utmattade

Har du påverkats av vinterns mörker och vill ta det lugnt? För dig rekommenderar vi en resa till Joensuu invid floden Pielisjoki. Original Sokos Hotel Kimmel och Superior X-rummets King Size-säng tar dig till drömmarnas värld på nolltid. Börjar energin återvända har du möjlighet att besöka Kimmel Spa, kvällsrestaurangen Las Palmas eller de närliggande joggingspåren och sevärdheterna i Joensuu.

Original Sokos Hotel Kimmel

Vad sägs om en roadtrip

Är du en semesterfirare som alltid är på språng och letar efter nya upplevelser och sevärdheter? När vägen kallar – och på vintern är plogad – kan du ta en rundtur i det vackra Finland. Välj din resrutt här – du kan enkelt tillbringa en hel semestervecka på resande fot. En händelserik semesterresa i södra Finland kan till exempel göras från Helsingfors till Tavastehus, därifrån till Tammerfors och slutligen till Åbo. Du upplever de vackraste delarna av Mellersta Finland när du reser från Jyväskylä till Kuopio och därifrån till S:t Michel. Lite längre norrut går rutten från Uleåborg till Karleby och slutligen till Kajana. Hotellsidorna tipsar om städernas sevärdheter.

Har du gjort ditt val?

Ägarkundes fömåner, läs mer »

Välkommen på semester till Sokos Hotellen!