Hem

Sök bokning

content-page-hero-image

Tips för en lyckad semester

Vilken typ av semesterfirare är du? Är du romantiker, har du barnasinnet kvar eller nåt helt. Kolla in våra restips för din sommarsemester.

Hit kan du resa under semestern

Det finns mycket att se och uppleva i Finland, liksom i Estland! Kolla in tipsen nedan för att boka din sommarsemester till ett överkomligt ägarkundspris.

Något för var och en i Nyland

Vår bedårande huvudstad Helsingfors är fylld av aktiviteter och sevärdheter. Till barnfamiljernas favoriter hör givetvis Borgbacken, SEA LIFE, Sveaborg och Högholmen. För museifantaster är staden som en skattkista, som erbjuder valmöjligheter från nya Amos Rex till att beundra våra nationalskatter på Ateneum. Utforska historisk arkitektur, besök kyrkor, shoppa på Mall of Tripla, festa till de tidiga morgontimmarna på nattklubbar eller varva ner med soliga promenader vid havet. Vill du fly vardagen och skämma bort dig själv rekommenderar vi våra Solo hotell.

Den bästa platsen för flygspotting i Finland finns säkert i Vanda, men den livliga staden bjuder på långt fler upplevelser. Du kan besöka Flamingos enorma nöjes- och shoppingcenter, Helsinki Outlet, Heureka, Finlands Flygmuseum och Fazerila.

Sokos Hotell i huvudstadsregionen:

Helsingfors

Esbo

Vanda

Den gröna södern är som allra vackrast på sommaren

Tavastehus främsta destination är definitivt Tavastehus slott. Du kan samtidigt besöka Museo Militaria och Fängelsemuseet, vars celler och fotjärn framkallar kalla kårar längs ryggraden. I Aulanko parkskog kan du ta en rask promenad och från utsiktstornet beundra Finland som allra vackrast.

Det intressanta Iittala Village är beläget en kort bilresa från Tavastehus. Här kan du bekanta dig med Iittala glasfabrik och dess butiker, Designmuseet Iittala och Naivistikeskus, centrum för naivistisk konst.

Tammerfors erbjuder aktiviteter och sevärdheter för alla smaker. Museernas mångsidiga utbud inkluderar till exempel det magnifika Muminmuseet eller det spännande Spionmuseet. Kehräsaari bjuder på underbara små designbutiker och Stallgården på forna tiders stämning. Tammerkoski som flyter genom hjärtat av staden erbjuder möjlighet till en andningspaus vid vattnet, till exempel under en shoppingdag. Frågar du barn eller andra våghalsar är valet utan tvivel nöjesparken Särkänniemi!

Sokos Hotell längs rutten:

Tavastehus

Tammerfors

Solen skiner alltid i väst

Åbo är en fantastisk blandning av nytt och gammalt, lugn och stadspuls. Åbo slott är värt flera besök och lyckas alltid fascinera. Klosterbackens hantverksmuseum, Aboa Vetus & Ars Nova, Domkyrkan, museifartyget Suomen Joutsen och de många museerna släcker garanterat kulturtörsten.

Den västra strandrutten är en utmärkt körrutt. När besökte du senast Karleby med sitt hav, natur och gamla stadsdel, härliga butiker, vackra trähus och sommarens hjärta, Salutorg? Det lönar sig att titta förbi!

Reser du i väst måste du uppleva stranden Yyteri och gräva ner tårna i sanden. Den kilometerlånga stranden och sanddynerna lockar dig att njuta hela sommaren lång.

Är du soldyrkare och vill vara på den säkra sidan, ska du bege dig till Vasa, Finlands soligaste stad.

Sokos Hotell längs rutten:

Åbo

Björneborg

Karleby

Vasa

Landets gemytliga östra del förtjusar resenären

Villmanstrand är ett säkert val för sommarresenärer. Det livliga hamnområdet och den närliggande historiska fästningen bjuder på många upplevelser. Här råder heller ingen brist på museer eller kulturattraktioner. Det garanterar Södra Karelens museum, Villmanstrands konstmuseum, kavallerimuseet, Finlands äldsta ortodoxa kyrka och kultur- och evenemangscentret Kehruuhuone. Dras du till vattnet rekommenderar vi dig en liten kryssning på Saimens vågor.

I Joensuu kan du fotograferas omfamnad av en varg. Strandpromenadens bronsstaty föreställande en varg har fått sig en fästmö. Vargflickan har getts namnet Morshukka. Visserligen finns det mer än så att uppleva i Joensuu, såsom kulturcentret Taitokortteli och barnmuseet Mukulakatu.

Norr om Joensuu ger Koli nationalpark tillgång till fantastisk natur. Här finns 80 km markerade rutter för dem som vill söka sig till naturens lugn. Populära destinationer inkluderar Paha-Koli och Ukko-Koli. Koli har ett underbart nytt hotell, Break Sokos Hotel Koli Kylä, som vi rekommenderar speciellt för dem som reser med barn och hundar.

Sokos Hotell längs rutten:

Villmanstrand

Joensuu

Koli

Mot det förtrollande Lappland

När du reser norrut bör du stanna till vid slottsruinerna i Kajana. Platsen ligger nära stadens centrum och är lämplig för en kvällspromenad eller ett litet äventyr med barnen.

Den andra rutten tar dig genom Uleåborg, dit du kan packa med din baddräkt och njuta av värmen på stranden Nallikari eller tillbringa en fartfylld dag med barnen i Vauhtipuisto. Den kulturintresserade rekommenderas ett besök i kulturhuset Valve.

Rovaniemi, jultomtens officiella hemstad, är ett utmärkt resmål för hela familjen. Det moderna stadslivet har inslag av samiska traditioner och kultur. Åk släde nerför backen i Ounasvaara, utforska vetenskapscentret Arktikum och ta med barnen till lekparken Angry Birds. Santa Claus Village är särskilt barnens stora favorit. Här bor ju den enda riktiga jultomten!

Många har förlorat sitt hjärta till landets norra delar och som bjuder på oförglömliga upplevelser. Du kan klättra till toppen av ett fjäll, beundra solen i den nattlösa natten, koppla av i ett vindskydd, paddla i klart vatten och låta ditt sinne vila i den unika omgivningen. I Levi är Lapplands charm oemotståndlig!

Sokos Hotell längs rutten:

Kajana

Vuokatti

Uleåborg

Rovaniemi

Levi

Estlands generösa sommarutbud

Estland är mycket mer än Tallinn. Landets rika evenemangssommar lockar med ett brett utbud av upplevelser. Här erbjuds du vinfester, matmarknader, historia och musik från opera till hårdrock.

Tallinn

Har du gjort ditt val?

Ägarkundes fömåner, läs mer »

Välkommen på semester till Sokos Hotellen!