Aktiviteter för barnfamiljer i Åbo

Original Sokos Hotel Wiklund ligger i centrala Åbo. Under ett och samma tak hittar du enkelt restaurangalternativ för hela familjen, bland annat lunch med husmanskost, pizza och hamburgare samt läckra snacks och till och med hemgjord glass. Du kan också förvara egna snacks i kylskåpet på rummet och enkelt fylla på i kylskåpet genom ett besök på S-market Wiklund Herkku på bottenvåningen. 

Många av våra hotellrum lämpar sig även för familjer. För större familjer rekommenderar vi rum i kategorin Quatro, där rum för fyra personer kan slås ihop med hjälp av mellandörrar.

Tiden blir inte lång – vilket av dessa populära besöksmål i Åbo är din favorit? 

CYBERNET

På tredje våningen på Original Sokos Hotel Wiklund finns den virtuella spelvärlden Cybernet som erbjuder spännande sysselsättning för hela familjen. Du får uppleva många olika saker i den virtuella verkligheten: du kan skjuta zombier ensam eller tillsammans med en kompis eller utforska rymden, även om du rent fysiskt fortfarande befinner dig i centrala Åbo. Det finns totalt över 40 olika upplevelser. Vissa lämpar sig för personer i alla åldrar, andra är förbjudna för barn under 12 år eller under 18 år. Tveka inte – gör ett besök! Öppet året runt.

SAMPPALINNA UTEBAD

Ett stenkast från centrum finns Samppalinna utebad som är en oas för alla som älskar att bada. I den stora 50-metersbassängen finns det plats för simning, vattenlöpning, simhopp och bad. För barn finns en barnbassäng. På de breda solterrasserna och gräsmattorna finns det gott om utrymme för solbad.

ABOA VETUS & ARS NOVA

Intresserad av historia eller arkeologi? Vid stranden av Aura å ligger Aboa Vetus & Ars Nova som ordnar spännande äventyrsrundor för barn där barnen själva aktivt deltar i att lösa olika uppgifter. Aboa Vetus är ett underjordiskt ruinkvarter som ger en intressant bild av livet i Åbo på medeltiden. Öppet året runt.

JUKUPARK

Om du vill ha fartfyllda aktiviteter för hela familjen är JukuPark stället för dig! I vattenparken finns det hisnande vattenrutschbanor där du kan åka åkring, åkmatta eller på traditionellt sätt. I parkområdet finns även annan rolig sysselsättning, bland annat jättestora vattenbollar, Power Paddlers-minibåtar och hoppborgar.

MUMINVÄRLDEN

Sommarens bästa stunder får du uppleva med Mumintrollen i Muminvärlden i Nådendal! Upplev spännande äventyr på ön Kailo och fantastiska stunder med teater, sagostigar och Magiska musslor. På hotellet kan du köpa Mumin-inträdesarmband (gäller 2 på varandra följande dagar) och hoppa ombord på den populära Muminbussen. 

FLOW PARK

Flowpark i Skanssi i Åbo är en ekologisk äventyrspark där äventyrsbanorna har byggts uppe i levande träd utan att skada träden. Du får utföra en massa olika uppdrag på upp till tjugo meters höjd. Uppdragen är repbanor med olika svårighetsgrader, bland annat gungande stigar, lianhopp, gungor och linbanor på vajer. Flowpark är till för äventyrslystna i alla åldrar– det finns utmaningar för både vanligt folk och för den mest erfarna skogsmullen!

SUPERPARK

SuperPark är en inomhusaktivitetspark för hela familjen där du får hoppa, studsa, klättra ... Det gör inget om du saknar tidigare erfarenhet, du lär dig vartefter. Öppet året runt.

Mer inspiration finns på webbplatsen Kiss My Turku, läs mer >>

puhelin
Ring +358 (0)2 337 3800 priser 0,0835 €/samtal + 0,1209 €/min
location
Eriksgatan 11 20100, Åbo
location
Eriksgatan 11
20100, Åbo
parking