Menu

Green Key

Original Sokos Hotel Lappee har Green Key-certifikat.

I ansvarsarbetet för Green Key ingår delområdena ekonomisk hållbarhet, samhällsansvar, sociokulturell hållbarhet och ekologisk hållbarhet. 

Lappee, ett hotell som ingår S-gruppen och Etelä-Karjalan Osuuskauppa, vill genom sin egen verksamhet stöda ekonomisk hållbarhet och bära sin andel av samhällsansvaret.

Lappee deltar i att planera och utveckla hållbar turism i området, i samarbete med den lokala turistorganisationen GoSaimaa.

Ett stort tema i femårsstrategin (2021–2025) för vårt handelslag Eekoo är hållbarhet. Hållbarheten är en del av vår dagliga verksamhet, med hänsyn till hållbarhet som gäller samhället, personalen, miljön och ekonomin. Hållbarheten är synlig i vardagen, till exempel som mätningar av matsvinn vid frukosten och i restaurangerna och genom tillhandahållandet av omfattande anställningsförhållanden för vår personal.

Vi behandlar våra arbetssökande, medarbetare, kunder och intressenter på ett rättvist och lagenligt sätt. Vi iakttar god affärssed vid konkurrens. Anskaffningarna planeras och i planeringen ägnas uppmärksamhet åt en etisk tillverkning av produkterna, livscykels längd, hållbarhet och även möjlighet till återvinning. Syftet är att göra anskaffningarna lokalt eller från Finland.

Vi vill främja den lokala kulturens välfärd. Vi lyfter fram kultur och till och med konkurrerande lokala företag med hashtaggen #reasontocome till exempel i sociala medier. Vi säljer också till exempel aktiviteter som tillhandahålls av våra lokala samarbetspartner, såsom kryssningsbiljetter till Karelia Lines. I minibarerna säljs Karjala-godis från småföretaget Micaro Makeinen som började sin produktion i Villmanstrand, vid frukosten serveras lokalt färskt bröd från Rikkilän Leipä, i Venn & Rosso säljs uppfriskande drycker från Tujun Panimo.

Vårt mål är att använda måttligt med energi. Syftet är också att minska vattenförbrukningen genom tekniska lösningar. Vi effektiviserar sorteringen enligt de möjligheter som våra samarbetspartner erbjuder. Vi strävar efter att minska matsvinnet genom mer detaljerad planering och vid behov använder vi ResQ Club (frukost, Coffee House). År 2021 fick Lappees frukost ett erkännande och certifikat av ResQ Club, vi agerar alltså ansvarsfullt och minimerar matsvinn så bra som möjligt.

Som kund kan du också delta i ansvarsarbetet genom att till exempel kompensera koldioxidavtrycket för ditt besök när du betalar hotellnotan, sortera ditt avfall och till exempel vid frukosten fästa uppmärksamhet vid att minska matsvinnet genom att endast ta det du äter. Små gärningar är stora steg mot att skydda vår gemensamma miljö.

Vi gör det tillsammans – Tack för att du bryr dig!

puhelin
Ring 010 762 1000 priser 0,0835 €/samtal + 0,1209 €/min
location
Brahenkatu 1 53100, Villmanstrand
location
Brahenkatu 1
53100, Villmanstrand
parking