Menu

Aktiviteter tillsammans med barnen i Vasa

 

Aktiviteter med barn i Vasa

När du tillbringar familjesemestern i Vasa går det precis som på Strömsö! I Vasa och Vasaregionen finns det roliga aktiviteter för hela familjen året om.

I hotellet

I receptionen finns ett skåp fullt med brädspel, serietidningar och böcker, som man får låna. I hotellets TV-kanalutbud finns Disney Channel och Disney Junior. Det finns även Chrome Cast, så du kan kolla på dina favoritprogram. På restaurang Rossos menyn finns även barnportioner. Rossos barnmeny kan även användas i restaurang VENN.

Natur och utflykter

Även de allra minsta naturvännerna trivs i Kvarkens skärgård, som är den enda platsen i Finland som finns med på UNESCO:s lista över världsnaturarv. Den hisnande vackra rutten går genom Vasa centrum och fortsätter över Finlands längsta bro, Replotbron, genom fantastiska skärgårdslandskap i Björköby till Svedjehamn och världsnaturarvet. Väl framme kan du klättra upp i utsiktstornet Saltkaret och beundra det vackra landskapet som förtrollar alla åldrar.

Aava Kertun Kotitila i Södra Vallgrund kan djurvänner tillbringa en avkopplande dag och njuta av landsbygden med en kopp kaffe eller genom att borsta eller sköta om djuren.

Idrottscentret Öjberget är ett trevligt ställe att idka friluftsliv på året runt, det finns också en grillkåta på området. Under vintersäsongen kan man åka slalom och terrängskidor. Det finns också en pulkbacke för familjens minsta.

Kultur

På en tidsresa som tar dig till en gammaldags by på landet i Stundars kan du uppleva livet i en traditionell landsortsby på 1900-talet. På museiområdet finns äkta, traditionella hus som fanns på landsbygden förr i tiden, till exempel lanthandel, skola, en traditionell bondgård och olika hantverksbodar. Vasas muséer ordnar även olika utställningar för barn.

Andra aktiviteter

I närheten av Vasa centrum finns många lekparker. Till exempel den mångsidiga Skeppsparken är alltid öppen för leksugna barn och motionärer.

Inomhuslekparken HopLop och klättercentret Wasa Up bjuder på många aktiviteter. I badparadiset Tropiclandia trivs hela familjen. 

Läs mer om Vasas sevärdheter och besöksmål här.

Välkommen till Vasa med hela familjen!

puhelin
Ring 020 780 8850 priser Samtal från trådtelefon kostar 0,0835 €/samtal + 0,0702 €/min, samtal från mobiltelefon 0,0835 €/samtal + 0,1717 €/min
location
Köpcentrum Rewell 101 65100, Vasa
location
Köpcentrum Rewell 101
65100, Vasa
parking