Menu

Att se och göra i Vasa

Kvarkens skärgård

Kvarkens vackra skärgård är Finlands enda naturarv på UNESCO:s världsarvslista. Kvarken är Bottniska vikens allra smalaste del som ligger mellan Vasa och Umeå. I Kvarkens skärgård finns ungefär 5600 öar och bland dessa finns många geologiska rariteter.

Replot bro

Replot bro är med sina 1045 m Finlands längsta bro. Den förbinder fastlandet med skärgården och ersatte den bilfärja som tidigare trafikerade sträckan. Bron används dagligen av många av de över 2000 personer som är bosatta på ön och är en fantastisk passage ut i skärgården för också sommargäster och andra besökare.

Andarnas Vasa

Om du är ute efter spänning så är en promenad bland andarnas Vasa ett måste. Med hjälp av spökkartan kan du bekanta dig med Vasas spökhistorier och legender. Andar kan dyka upp på det mest oväntade av ställen som till exempel på hotell, i hem och på museum.

Andarna

 

Njut av en cykeltur i Vasa

Ta sikte på stranden och njut av ett vackert parklandskap. På sommaren kan du pausa på Sandö och vandra längs sandstranden eller ta ett dopp bland vågorna. Nio kilometer från centrum finns Strömsö som för många är bekant från TV. Ta med en matsäck och njut av en picnic på stranden i Strömsö eller i parkområdet.

puhelin
Ring +358 20 1234 619 priser 0,0835 €/samtal + 0,1669 €/min
location
Hovioikeudenpuistikko 18 65100, Vasa
location
Hovioikeudenpuistikko 18
65100, Vasa
parking