Menu

Historien

PÅ VAAKUNA OMGES DU AV HISTORIEN OCH FINSKHETEN

Hotellet är beläget på Possentie som har fått sitt namn efter fältherren Knut Posse, känd för Viborska smällen. På 1400-talet var Posse fogde på det medeltida slottet, som finns inom gångavstånd på stranden mitt emot.

Hotellet ligger mitt i Finlands första nationella stadspark som med sin trivsamma strandled bjuder på utmärkta möjligheter att motionera och upptäcka staden.

Ett stenkast från hotellet finns även den unika kulturkoncentrationen Verkatehdas med teatrar, konstmuseum och konsertsalar.

Tavastehus grundades redan 1639, och 1777 lät kung Gustav III flytta staden från det ursprungliga läget invid slottet till den nuvarande platsen. På det kullerstensbelagda torget i stadskärnan hörs historiens vingslag. Här hittar du såväl kompositören Jean Sibelius födelsehem som den gamla landshövdingens tjänstebostad där kejsaren av Ryssland Alexander II skrev under förordningen om finska språkets officiella ställning 1863.

Staden har dock inte klamrat sig fast vid sitt ärorika förflutna utan håller sig i framkant av utvecklingen på flera områden. Likaså har vi på Original Sokos Hotel Vaakuna moderniserat alla våra rum och höjt ribban för servicen.

Vi vill sammanföra det bästa som traditionen och nutiden har att ge, vara originella på ett originellt sätt och erbjuda dig både ett varmt och berikande besök här vid sjön Vanajavesi.

 

 

 

puhelin
Ring 020 1234 654 priser 0,0835 €/samtal + 0,1669 €/min
location
Possentie 7 13200, Tavastehus
location
Possentie 7
13200, Tavastehus
parking