Menu

Tips för en resa till Tammerfors

Tammerfors bjuder på aktiviteter och upplevelser för alla smaker. I museiutbudet finns det något för alla, till exempel fantastiska Muminmuseet eller spännande Spionmuseet. I Kehräsaari kan du besöka underbara små designbutiker och i Tallipiha får du uppleva en mysig gammaldags stämning. Forsen Tammerkoski flyter genom hjärtat av staden och erbjuder möjlighet att vila ut en stund vid vattnet till exempel under shoppingdagen.

 

Från vårt hotell leder en överbyggd gångbara till köpcentret Tullintori där det finns många specialbutiker. Utöver butiker erbjuds även en mängd olika aktiviteter i köpcentret. I klättercentret Irti Maasta finns det 14 olika klätterväggar, varav de högsta är över nio meter höga! I Prison Island finns det 23 olika celler där deltagarna ska lösa olika uppgifter som kräver kvicktänkthet och smidighet. Megazone är ett laserspel som passar alla äventyrslystna oavsett ålder och kondition.

 

I Tammerforshuset, på kort promenadavstånd från vårt hotell, finns världens enda Muminmuseum. Där visas en samling av Tove Janssons Muminverk i original, som konstnären själv har donerat till Tammerfors stad. Där finns bland annat en miniatyr av ett Muminhus i fem våningar inrett med hundratals noggrant övervägda och fascinerande detaljer.

 

I museicentret Vapriikki finns varierande utställningar samt Tammerfors naturvetenskapliga museum, Tammerfors stenmuseum, Postmuseum, Finlands ishockeymuseum, Mediemuseet Rupriikki, Finlands spelmuseum och Dockmuseet.

 

Tallipiha bjuder på en underbar gammaldags stämning med små butiker där du hittar trevliga små inredningsartiklar, hantverk och presentidéer. Om du besöker Tallipiha är även chokladbutiken Suklaapuoti väl värd ett besök. Där finns det godsaker för alla smaker och även ett stort urval av teer!

I hantverkskvarteret Kehräsaari säljs produkter som designas och tillverkas i Finland. I det breda sortimentet ingår bland annat accessoarer, smycken, kläder, keramik samt inrednings- och presentartiklar.

I Tammerfors saluhall finns det över 30 olika försäljare av bland annat skor, hantverk, bageriprodukter och lokala delikatesser samt restauranger för alla smaker.

 

På kort promenadavstånd från vårt hotell finns legendariska Pakkahuone och Klubi där det ordnas spelningar, liksom Tammerforshuset med sina fantastiska föreställningar och breda musikutbud. Se den senaste informationen om musikutbudet på eventplatsernas webbplatser!

 

Vår lokala rockbar Paja Bar bjuder på livemusik varje fredag och lördag. Det är alltid fritt inträde till spelningarna.

 

Medarbetarna i vår reception ger dig gärna tips och råd så att du får ut så mycket som möjligt av din vistelse i Tammerfors. I receptionen finns det även promenadkartor över centrala Tammerfors och olika broschyrer. När du planerar din vistelse i Tammerfors kan du gärna också ta en titt på webbplatsen Visit Tampere.

puhelin
Ring 0300 870 030 priser 0,0835 €/samtal + 0,1669 €/min
location
Ratapihankatu 43 33100, Tammerfors
location
Ratapihankatu 43
33100, Tammerfors
parking