Menu

Arkitektur och inredning

Hotel Villa är inrymt i ett gammalt spannmålsmagasin och bjuder sina gäster på en stor dos fantastisk arkitektur och vackra inredningslösningar. Hotellet är en perfekt kombination av nytt och gammalt, och varje rum är unikt till både formen och ytorna. Om spannmålsmagasinets historia vittnar bland annat de en meter tjocka, robusta vägarna, de ursprungliga tegelväggarna i interiören, de personliga fönstren med fantastiska fönsternischer och de maffiga stödpelarna i lobbyn. För det moderna står de fräscha ljusa ytorna och de moderna möblerna.

 

Hotellet genomgick en fullständig omvandling 2011 då hotellrummen inklusive badrummen samt lobbyn och barlokalerna totalrenoverades. Alla rum i hotellet fick separat luftkonditionering, samtidigt som hotellet fick en bastuavdelning och lobbybaren Coffee Bar. Spannmålsmagasinet byggt 1926 är ett skyddsobjekt och därför har hotellfasaden fått behålla sitt ståtliga ursprungliga utseende. Projektledare vid totalrenoveringen var Gullstén-Inkinen Design & Architecture, som även ansvarade för arkitekt- och inredningsplaneringen.

 

Hotel Villas inredningslösning har fått pris som en av de bästa i världen. Hotellet placerade sig bland de sex bästa i den internationella tävlingen Interior Design Awards 2011. Villa var även nominerad för bästa design i hotellkategorin 2011.

 

I lobbyn finns bland annat klassiska DAR-stolar som designades av Charles och Ray Eames 1950. Lobbyn pryds av en målning av Margareta von Bonsdorff. I hotellrummen kan gästerna till exempel slå sig ner i en Kola-stol designad av Mikko Laakkonen för det finska designföretaget Inno. Kola-gungstolen är uttryckligen framtagen för Hotel Villa. På rummet kan gästerna också svepa in sig en mjuk och varm pläd. Plädarna har stickats av deltagarna i Mormors Kammare, en central för äldreomsorg på frivillig basis i Tammerfors.

 

Ett inredningsmaterial och -element som används flitigt på hotellet är ylle, villa på finska, vilket också hotellet har uppkallats efter. Ylle används i både stolmaterial och plädar samt i en fantastiskt söt tavla med lammotiv. Spannmålsmagasinets tidigare verksamhet representeras i sin tur av tavlor som föreställer sädesfält.

 

puhelin
Ring 0300 870 030 priser 0,0835 €/samtal + 0,1669 €/min
location
Sumeliuksenkatu 14 33100, Tammerfors
location
Sumeliuksenkatu 14
33100, Tammerfors
parking