Menu

Historia

Original Sokos Hotel Ilves, som till formen påminner om en tändsticksask, har alltid gått sin egen väg. Man kan mycket väl säga att hotellet var en legend redan vid födseln. När Ilves roterdörrar snurrade för första gången 1986 var det en stor händelse. Ilves var sin tids största, högsta och vackraste.

Många legender av sin tid har passerat genom Ilves dörrar: filmstjärnor, rockstjärnor, presidenter och näringslivsaktörer. Liksom även turister, självständighetsfirare, förälskade par, bröllopsgäster och stadsbor. Ilves har varit början på och huvudestrad för många berättelser.

Nu har legenden vaknat till liv igen. De ikoniska roterdörrarna snurrar igång igen i mars 2022 för att markera början på en ny era.

Vi har fräschat upp allt, från nattklubben till takbastun och samtliga 336 rum. Men historien finns kvar: de ursprungliga takkronorna, Carraramarmorn och de inhemska konstskatterna har ställts tillbaka på sina platser. Trots de eleganta detaljerna är stämningen allt annat än tillgjort glamorös: här råder en avslappnad tammerforsisk gästfrihet där det finns rum för livet i alla dess former och färger.

Restaurangvåningen, som är Ilves pulserande hjärta, erbjuder avbrott i vardagen och fantastiska upplevelser på totalt fyra restauranger: moderna Rosso tar gästerna på en resa till Italien, Ukko-Nooa står för en äkta brittisk pub-känsla, på Amarillo överraskar The Table gång på gång och sprillans nya Lynx bjuder på samvaro och stadens mest lockande after work. Och på Ilves Bar & Night på nedre våningen är det dans till dagens hits långt in på natten.

Rummen har en fantastisk utsikt över forsen som går genom staden, vilket i sig är en upplevelse utöver det vanliga. Forsens brus och den tammerforsiska karaktären har fångats i inredningsdetaljerna. På denna estrad bestämmer du hur berättelsen fortsätter. Kanske med en romantisk middag eller ett avkopplande dopp i poolen? Eller varför inte känna på stadens puls efter en god drink? Eller var det någon som ropade "room service"?

Välkommen in, på ditt sätt: ta dig ett glas, gå på första dejten, ät middag med släkten, luncha med jobbarkompisarna, gör en staycation; för att fira, ta en paus från vardagen, basta, återhämta dig, uppleva, smaka och bli förälskad – i livet.  

Ilves är öppet. Det är dags att skapa nya berättelser.  

puhelin
Ring 0300 870 030 priser 0,0835 €/samtal + 0,1669 €/min
location
Hatanpään Valtatie 1 33100, Tammerfors
location
Hatanpään Valtatie 1
33100, Tammerfors
parking