Menu

Historia

Du har anlänt till mittpunkten i Finlands historia. Då vårt lands öde har stått på spel, har S:t Michel valts till högkvartersstad. Under vinter- och fortsättningskriget blev marskalk Mannerheim känd bland S:t Michelborna. Visste du att den berömde kosmopoliten blev speciellt förtjust i våra rimfrostiga björkar i vinterkölden? Högkvartersstadens minne lever kvar i frihetskorset och Marskalkens stavar på S:t Michels vapen.

 

S:t Michel har förändrats mycket sedan Mannerheims tid. Den framåtstävande och vackra staden i Saimens famn började locka allt fler turister i takt med sin tillväxt. Vi ville ta emot varje gäst med den värdighet som de förtjänar. Slutligen fattades beslutet om att grunda Sokos Hotel Vaakuna.

 

Vi har betjänat våra gäster på Porrassalmenkatu ända sedan 1995. Vi vill erbjuda dig det bästa från S:t Michel och världen, en gnutta historia och bekymmerslöst modernt liv. I fönstren ser du högkvartersstadens centrum med sina björkar, men på innergårdens sydeuropeiska balkongrum kan du glömma att du är i Finland. Restaurang Frans & Michelle bjuder med dig på en smakresa till ett rustikt, franskt matbord.

 

Det är din tur att koppla av. Vi finns här för dig.

puhelin
Ring +358 10 764 2000 priser 0,0835 €/samtal + 0,1209 €/min
location
Porrassalmenkatu 9 50100, St. Michel
location
Porrassalmenkatu 9
50100, St. Michel
parking