Sokos Hotels som företag

Sokos Hotels som företag

 Sokos Hotels som företag
Sokos Hotels som företag

Sokos Hotels som företag

S-gruppen bedriver hotellverksamhet genom två hotellkedjor i Finland, Radisson Blu och Sokos Hotels. Sokos Hotellen ägs av lokala handelslag eller Sokotel Oy. Sokotel Oy är SOK:s dotterbolag som bedriver turist- och restaurangverksamhet och som verkar i Finland via sex Radisson Blu Hotell och femton Sokos Hotell.

 

Det finns fem Sokos Hotell utanför Finland, två i Estland och tre i Sankt Petersburg. Sokotels dotterbolag AS Sokotel och OOO Sokotel driver Sokos Hotellen i Estland och Ryssland. Rapporten behandlar Sokos Hotellen i Finland. Sokos Hotels är Finlands mest heltäckande hotellkedja med över 50 hotell i Finland, Tallinn och S:t Petersburg. Hotellen är belägna i centrum av städerna eller vid fritidsattraktioner. Utöver logi erbjuder Sokos Hotellen mötes-, restaurang- och fritidstjänster för kundernas varierande behov.

 

Sokos Hotellen har indelats i tre olika hotelltyper: Break, Original och Solo by Sokos Hotels, för att kedjan ska vara individuell för många. Det långsiktiga utvecklingsarbetet fortsätter. Målet är att erbjuda högklassiga och ansvarsfulla tjänster för olika behov – individuellt till varje kund.

 

Olika hotell för olika behov:

ORIGINAL BY SOKOS HOTELS är en hjärtligt finländsk hotellkedja. Hotellen ligger centralt, har sin egen lokala prägel och kunderna får smidig service med glimten i ögat. Det finns 35 Original-hotell.

BREAK BY SOKOS HOTELS-hotellen ligger i anslutning till fritidscentrum eller spaanläggningar. Break-hotellen erbjuder upplevelser och en paus från vardagen i form av allt från ansiktsbehandlingar till golf och chokladfontäner till utförsåkning. Det finns 8 Break-hotell runt om i Finland, från Vanda till Levi.

SOLO BY SOKOS HOTELS-hotellen är personliga hotell som har många unika historier att berätta. Alla Solo-hotell har till exempel sängar med madrasser som formar sig efter kroppen, ett brett sortiment i minibaren och en utsökt frukost där kaffet serveras vid bordet. Kedjan har 9 Solo by Sokos Hotell.

 

SOKOS HOTELS SOM EN DEL AV S-GRUPPEN

 

S-gruppen är en finländsk företagsgrupp med handelslagsverksamhet inom handels- och servicebranschen. Den utgörs av Centrallaget för handelslagen i Finland (SOK) och dess dotterbolag samt 20 regionhandelslag och 8 lokalhandelslag. Medlemmarna i handelslagen, dvs. ägarkunderna, äger handelslagen som i sin tur äger centrallaget SOK. Inom S-gruppen uppfyller ansvarsarbetet kraven i lagstiftningen och utgår från S-gruppens värderingar och ansvarsprinciper, SOK-koncernens etiska principer och de gemensamma strategiska målen för ansvarsfull verksamhet.

https://www.s-kanava.fi/web/s/s-ryhma/periaatteet

https://www.s-kanava.fi/web/s/s-ryhma/eettiset-periaatteet


S-GRUPPENS RESTAURANGER

 

S-gruppen har över 700 restauranger, varav ungefär hälften hör till riksomfattande kedjor. Det finns både restauranger som hör och restauranger som inte hör till kedjor på Sokos Hotellen. När restaurangerna nämns i denna rapport avses de restauranger som finns på Sokos Hotellen samt restaurangerna i kedjorna Amarillo, Fransmanni, Grill it!, Rosso och Trattoria. S-gruppens samtliga restauranger, inklusive ABC-kedjan, sysselsätter över 6 200 personer i restaurangbranschen.AMARILLO serverar god mat med influenser från Texas och Mexiko och bjuder på rockig barstämning. Det finns 22 Amarillo-restauranger i Finland och en i Tallinn.
www.raflaamo.fi/amarillo

FRANSMANNI-restaurangerna serverar mat av färska och rena råvaror från det franska lantköket. Allt biff- och kycklingkött som serveras i Fransmanni är inhemskt. Det breda och noggrant övervägda vinsortimentet fulländar Fransmanni-njutningen.
Det finns 13 Fransmanni-restauranger och de finns med ett undantag på Sokos Hotellen.
www.raflaamo.fi/fransmanni

På GRILL IT! -restaurangernas meny möter enkla skandinaviska smaker kryddor från hela världen. Det finns sex Grill it!-restauranger, varav tre ligger i anslutning till Sokos Hotell.
www.raflaamo.fi/grill-it

TRATTORIA serverar smaker från det italienska köket, till exempel pasta, risotto och bruschetta. Det finns 3 Trattoria-restauranger, samtliga på Solo by Sokos Hotell.
www.raflaamo.fi/trattoria


ROSSO -restaurangerna har serverat italienskinspirerad mat i finländsk stil i över 35 års tid. I Rosso-restaurangerna fäster man särskild uppmärksamhet vid hälsosam mat, bland annat vid valet av tillagningssätt samt genom att erbjuda lättare alternativ och ange kaloriinnehållet. På Rossos meny finns det flera alternativ för dem som följer specialdieter, och för synskadade finns det menyer med punktskrift.

Rosso är S-gruppens och hela Finlands största restaurangkedja. För närvarande finns det 37 restauranger och kedjan sysselsätter cirka 600 personer.
www.raflaamo.fi/rosso