Menu

Glad självständighetsdag Finland och världens lyckligaste folk!

Det här betyder finländskheten för oss.
 
Det är dags att tända ljusen i fönstren och fira det självständiga Finland. Vad är finländskhet? Vi ställde frågan, och ni svarade.
 
Trygghet, frid och eget utrymme utgör kärnan i finländskheten. "Känslan av att jag är trygg. Det finns ingenting att vara rädd för." "En känsla av rymd. Ett ögonblick på sommarstugans brygga. Möjligheten att gå in i skogen från sin gårdsplan." "Jag uppskattar tystnaden och friden, jag skulle inte byta dem till något pris."
 
Baserat på svaren vilar den finländska själen i naturen. Midnattssolen och morgondimman ger oss känslan av att vi hör hemma här. Sjöarna och havet, vidderna, skogarna och fjällen står alla finländare nära. "En fantastisk fyra årstiders natur! De långa ljusa sommarnätterna och på vintern de fantastiska snöbeklädda träden." Även renheten, både i naturen och vad gäller maten, är för många något väldigt finländskt. "Det rena vattnet, de ståtliga skogarna och allemansrätten gör mig glad när jag passerar genom det grå Finland." "Finländsk lycka, i den sammanfattas ren natur och luft, trygghet, frihet." "För mig innebär finländskhet rena råvaror och av dem tillverkad god och mångsidig mat." 
 
Och vad sägs om oss finländare. "Vänliga, pålitliga, anländer exakt på en överenskommen tid." "Gästvänliga och bra på att värma bastur." Ödmjuka, ärliga och hårt arbetande människor." "Ett underbart och speciellt land och folk. Här passar de flesta in."
 
Finländskheten innebär jämlikhet, tolerans, ihärdighet och jämlikhet. Den är ett privilegium och möjligheter, högklassig utbildning och fungerande hälsovård. "Vårt land hör till världens ledande länder inom utbildning och hälsovård." "Möjlighet att fritt utbilda sig till ett yrke." För många är finländskheten också det finska språket. Finland är hjärtats hem.
 
Hos Sokos Hotels delar vi dessa värderingar och tankar. Vi är stolta över finländskheten och finländarna. För oss är det en ära att ta hand om våra gäster och vår miljö och att stödja finländska företag och småproducenter då det är möjligt. 
 
Vi vill fortsätta att göra finländarna lyckliga på våra hotell – inte bara nu under festsäsongen, utan varje dag under året. Låt oss tillsammans skapa stunder av lycka för världens lyckligaste människor! 
 
Glad självständighetsdag!
 
Önskar finländska Sokos Hotels
 
 
 
         
 
 
Vi frågade inför 2020 självständighetsdagen våra Facebook-följare om betydelsen av finländskhet. Den här artikeln har sammanställts på basen av de fler än 500 svar vi fick på enkäten.