Bokningsanvisningar

Bokningsanvisningar

 Bokningsanvisningar
Bokningsanvisningar

Bokningsanvisningar

Om hotellbokningen inte fungerar normalt, testa att använda en annan webbläsare eller kontakta Försäljningstjänsten, tfn 020 1234 600, må–fr kl. 8–20.

Webbläsare som stöds
Sokos Hotels webbplats fungerar med de vanligaste webbläsarna. Användningen av tjänsten förutsätter att webbläsaren tillåter cookies. Vi rekommenderar att du använder den senaste versionen av webbläsaren för att säkerställa datasäkerheten och webbplatsens funktion.

Följande webbläsare stöds av webbtjänsten sokoshotels.fi:
Chrome 27
Mozilla Firefox 19.0.2
Microsoft Internet Explorer 9.0
Safari 7.0.4

Vi kan inte garantera att Sokos Hotels webbplats fungerar med någon annan webbläsare. Om du använder en gammal version av webbläsaren, rekommenderar vi att du uppdaterar webbläsaren eller installerar en ny.

Samla Bonus för övernattningar
Du får bara Bonus för bokningar som görs via Sokos Hotels bokningskanaler. Likaså kan du bara göra rumsbokningar till ägarkundpris via Sokos Hotels bokningskanaler. Dessa bokningskanaler är webbtjänsten www.sokoshotels.fi, Sokos Hotels Försäljningstjänst samt Sokos Hotellen i Finland, Tallinn och S:t Petersburg. Bonus registreras alltid på avresedagen.

BOKNING:

Välj stad eller resmål
Du kan söka efter hotell genom att välja stad eller resmål. Om du söker endast på stad eller resmål, erbjuder systemet alla hotell som finns tillgängliga med din sökinformation.

Välj ankomst- och avresedag
Välj ankomst- och avresedatum i kalendern.

+/- 3 dagar
Välj +/- 3 dagar om bokningen kan ändras så att den infaller tre dagar tidigare eller tre dagar senare.

Jag är ägarkund
Om den som betalar bokningen har ett S-Förmånskort, ska du välja "Jag är ägarkund". S-Förmånskortet ska uppvisas i hotellet vid incheckning, varefter ägarkundpriset beviljas. Ägarkundpriset är avsett för fritidsresor. Övernattningen ska betalas med kontanter eller ett personligt betalkort.

Antal rum
Välj i menyn det antal rum som ska bokas och ange antal personer i varje rum. Högst sex (6) rum kan bokas på en och samma gång. I ett senare skede ska rumstyp och pris väljas för varje rum. För varje rum ska namnet på en gäst anges och i varje rum ska det finnas minst en vuxen.

Vuxna
Välj i menyn antalet vuxna som övernattar i samma rum (max 4 personer), varvid systemet erbjuder lämpliga och lediga rum för det valda antalet. Det maximala antalet personer i ett rum är fyra (4) personer. I samband med rumstyp och prisprodukt finns det en utförligare beskrivning och uppgifter om eventuella begränsningar av antalet personer i rum med extrasäng. I bokningsrutan visas både rummets pris per natt och rummets totala pris, som fastställs utifrån antalet personer. Antalet rum med extrasäng som kan bokas via internet är begränsat. Om antalet övernattningsgäster är fler än fyra, kan du testa att söka med flera rum och med ett mindre antal personer per rum.

Minderåriga som övernattar
Minderåriga kan övernatta utan en vuxen på våra hotell. För övernattningen krävs föräldrarnas samtycke, per e-post eller skriftligen på annat sätt. Minderåriga som övernattar ensamma måste vara minst 16 år. Från fall till fall kan annat avtalas med barnets föräldrar. Föräldrarnas kontaktuppgifter införs i bokningen. Vid övernattningen fyller den minderåriga i övernattningskortet på normalt sätt. Vid betalning tillämpas samma spelregler som för övriga hotellgäster. Minibaren på rummet låses och överföringar till rumsnotan spärras. Vi kan omöjligen säkerställa kundens ålder i bokningsskedet, varför personalen i receptionen i sista hand fattar beslut om en ung kunds övernattning på hotellet.

Barn 3–15 år
Om du vill boka ett rum med en eller flera extrasängar för barn, välj antalet 3–15-åriga barn i menyn. Rumspriset fastställs utifrån antalet vuxna och barn. Det maximala antalet personer i ett rum är totalt fyra (4) personer. Om antalet övernattningsgäster är fler, kan du testa att söka med flera rum och med ett mindre antal personer per rum.

För 0–2-åriga barn är det möjligt att utan avgift få en spjäl- eller resesäng eller övernattning utan egen säng.

Systemet erbjuder lämpliga och lediga rum för det valda antalet personer. I samband med rumstyp och prisprodukt finns det en utförligare beskrivning och uppgifter om eventuella begränsningar av antalet personer i rum med extrasäng.

Incheckning och utcheckning
Rummet står till ditt förfogande på ankomstdagen från och med kl. 15 eller 16 beroende på hotell, och rummet ska lämnas senast kl. 12 på avresedagen.

Specialrum
Om du behöver ett rum som är anpassat för rörelsehindrade eller ett annat specialrum, kontakta Sokos Hotels Försäljningstjänst eller det valda hotellet direkt.

Sällskapsdjur
Om du reser med ett sällskapsdjur, lägg tilläggsprodukten sällskapsdjur till din bokning. Produkten sällskapsdjur kan inte läggas till internetbokningen i alla våra hotell, kontakta då Sokos Hotels Försäljningstjänst eller det valda hotellet direkt. För sällskapsdjur debiteras en separat avgift.

Koder:

Bokningskod
Ange bokningskod i fältet om en sådan nämns i erbjudandet för internetbokningar. Bokningskoden ska anges i samma format som den har i erbjudandet.

FO-nummer
Ange numret i fältet om ditt företag har ett FO-nummer för internetbokningar. Vid bokningar med FO-nummer kan betalning ske kontant eller med kreditkort.

Sök
Klicka på knappen "Sök", så kontrollerar systemet om det finns lediga rum i den valda staden eller på det valda hotellet under den tidpunkt och för det antal personer som du har uppgett. Om du söker på stadens namn, visar systemet alla de hotell i staden där det finns lediga rum samt hotellens från-priser för den valda tiden.

Om det finns lediga rum i hotellet utifrån de sökvillkor du har angett, visas de tillgängliga från-priserna under hotellinformationen. Systemet erbjuder eventuellt flera olika prisprodukter för den angivna tiden. Genom att välja priset kan du se vilka rumstyper som är lediga. Du kan begränsa vilka rum som ska visas genom att välja rummets egenskaper i menyn "Visa rum med". Utförligare beskrivningar av rumstyperna får du genom att välja rumstyp.

Du kan alltid välja det förmånligaste priset som systemet erbjuder och som motsvarar syftet med din resa.

Gör din övernattning ännu stiligare. När du bokar kan du välja avgiftsbelagda tilläggstjänster som hotellet tillhandahåller. Tilläggstjänster kan inte väljas på internet om bokningen görs för innevarande dag. I stället kan du fråga om tilläggstjänster direkt på hotellet.

Du kan också framföra önskemål om rummet. Observera att dina önskemål uppfylls med beaktande av hotellets bokningssituation. Det är inte alltid möjligt att uppfylla önskemål i alla rumstyper.

Fortsätt till personuppgifter
När du har valt önskat pris och rumstyp, fortsätt genom att klicka på knappen "Fortsätt till personuppgifter".

Fyll noggrant i uppgifterna om den som övernattar under "Personuppgifter":
- Förnamn
- Efternamn
- Gatuadress
- Postnummer
- Ort
- Hemland
- Telefon (telefonnummer inklusive riktnummer)
- E-post
Bokningssystemet sänder automatiskt en bekräftelse om bokning, ändring eller avbokning per e-post till den adress som har angetts i fältet. Bara en e-postadress utan extra tecken eller mellanslag ska anges i fältet.

Jag anländer senast kl. 18
Rumsbokningen gäller till kl. 18 på ankomstdagen, såvida sen ankomst inte har bekräftats separat. Efter detta har hotellet rätt att sälja rummet till en annan kund. Om du är förhindrad att anlända till hotellet, ska du alltid avboka din rumsbokning via vår webbplats, trots att ankomst efter kl. 18 inte har bekräftats. (Rummet är tillgängligt på ankomstdagen från kl. 15 eller 16. Utcheckning senast kl. 12 på avresedagen.)

Jag anländer efter kl. 18 och ger mitt kreditkortsnummer som garanti för bokningen
Om du anländer till hotellet efter kl. 18, ska du bekräfta sen ankomst med din kreditkortsinformation. Välj korttyp i bokningsrutan, ange kreditkortets nummer, giltighetstid och kortinnehavarens namn. En bekräftad rumsbokning gäller efter kl. 18. Om kunden inte utnyttjar en bekräftad bokning och ingen avbokning har gjorts inom ramen för avbokningsvillkoren, debiteras rumspriset för ett dygn för det oanvända rummet.

Kortuppgifterna som ska användas för bekräftelsen verifieras automatiskt när bokningen bekräftas. Om du använder ett Visa Electron- eller Debit-kort syns en täckningsreservering på en (1) euro på kontot på grund av verifieringen. Beloppet dras inte från kontot, utan reserveringen försvinner automatiskt efter tre veckor.

Jag betalar bokningen och bekräftar därmed min ankomst
Rumsbokningen kan betalas i samband med bokningen. En betald rumsbokning gäller efter kl. 18 ända till följande morgon. Betalningen kan ske i förskott i samband med bokningen med Nordeas, Andelsbankens, Danske Banks och S-Bankens webbankskoder eller med ett Visa-, MasterCard-, Eurocard-, American Express- och Diners Club-kreditkort eller ett Visa Electron-kort.

En del prisprodukter förutsätter förskottsbetalning i samband med bekräftelsen. Återbetalning av beloppet kan begränsas för varje prisprodukt. Villkoren finns i uppgifterna "Rumspriset omfattar" och "Villkor för priset" i anslutning till priset vid bokningen.

Du kan samla Bonus i samband med betalningen för en bokning till ägarkundpris. Bonus beviljas inte i efterskott eller vid betalning med företagskort.

Betalda bokningar kan inte ändras eller avbokas via webbtjänsten. Kontakta hotellet vid behov.

Jag har läst bokningsvillkoren samt villkoren för priset och godkänner dem
Du kan bekräfta bokningen när du har läst och godkänt bokningsvillkoren.

Fortsätt till bekräftningen  
Genom att klicka på "Fortsätt till bekräftningen" kan du kontrollera bokningsuppgifterna. Du kan ändra bokningen genom att återvända till den önskade sidan via den övre menyn. Du kommer en sida bakåt genom att klicka på "Tillbaka"-knappen. Efter att du har kontrollerat uppgifterna, klicka på "Bekräfta bokningen" i den nedre kanten av sidan.

Spara bokningsnumret, eftersom du behöver det vid ankomsten till hotellet. Du behöver också bokningsnumret om du vill ändra bokningen eller avboka. Observera att du bara kan ändra bokningen eller avboka på webbplatsen sokoshotels.fi eller genom att kontakta Försäljningstjänsten eller hotellet. Om du tappar bort bokningsnumret, kontakta Sokos Hotels Försäljningstjänst.

SOKOS HOTELS ANVISNINGAR FÖR ÄNDRING OCH AVBOKNING

Mina bokningar
Ange bokningsnumret och det efternamn på vilket bokningen gjordes. Om bokningen gäller flera rum ska du använda bokarens (Rum 1) efternamn. Om du i bokningsskedet angav förnamn och efternamn omvänt, ska du även beakta detta när du söker efter bokningen. Välj slutligen "Sök".

Uppgifterna om din bokning visas i rutan. Du kan ändra bokningens pris, tidpunkt, antal gäster, personuppgifter, rumstyp, tilläggstjänster, önskemål samt bokningsgaranti och betalning. Om du vill göra andra ändringar måste du göra en ny bokning och avboka den tidigare bokningen via internet. Ändringar i uppgifterna om övernattningen kan leda till att övernattningspriset ändras. Systemet skickar en bekräftelse på ändring av bokningen till din e-postadress. Bokningsnumret är det samma efter ändringen.

Bokningsuppgifter och reseberättelse
I sammandraget av bokningsuppgifterna finns all information om bokningen. Uppgifterna kan också skrivas ut.

Betala bokning
Du kan betala bokningen i webbanken eller med betalkort.

Avboka hela bokningen
Välj "Avboka hela bokningen", om du vill avboka. Om bokningen gäller flera rum och Rum 1 avbokas, avbokas alla rum. Om bokningen gäller flera rum och du vill avboka bara en del av rummen, sker avbokningen under avsnittet "Ändra bokningsuppgifterna". Systemet sänder en avbokningsbekräftelse till din e-postadress. Genom att välja "Avbryt" kommer du tillbaka till bokningsuppgifterna. Om du är förhindrad att anlända till hotellet, ska du alltid annullera din rumsbokning via vår webbplats.

Ändra personuppgifterna
Genom att välja "Ändra personuppgifterna" kan du ändra bokarens adressuppgifter.

Garantera bokningen med kreditkort
Du kan säkerställa att bokningen gäller även efter kl. 18 på ankomstdagen genom att garantera bokningen med ett kreditkort.

Ändra tidpunkten
Vid behov kan du ändra tidpunkten för bokningen. Observera att en ändring av tidpunkten kan påverka priset och tillgången på rum.

Ändra tilläggstjänster
Du kan boka fler tilläggstjänster eller ta bort några. Du kan lägga till fler önskemål till bokningen.

Ändra antalet personer
Du kan lägga till eller ta bort personer från bokningen. Observera att ändringar i antalet personer påverkar priset och tillgången på rum.

Ändra rummet
Om du vill kan du ändra rumstyp i bokningen. Observera att ändringar i rumstyp kan påverka priset och tillgången på rum.

Rum och personer


Ta bort Rum

Rum

Vuxna

Barn (3-15 år)

Barn 3–15 år sover i extrasäng

Barn (0-2 år)


1
2
3
4
+ Lägg till barn (0–2 år)

+ Lägg till rum