Menu

Historia

I slutet av 1800-talet beskrev en vandrare med framtidstro Nyslott som Saimens pärla, och han tyckte att stan nog behöver ett ordentligt sällskapsrum och en tidning som kommer ut varje da'. Sällskapsrummet hade funnits på många olika ställen i Nyslott innan stan år 1901 beslöt att bygga ett hotell vi' Salutorget, och där står de' fortfarande.

Allt börja' med sällskapsrummets restaurang och en festsal med scen. Man kunde övernatta i 17 turistrum och 17 sommarrum i trädgårdsbyggnaden. Efter två bränder har hotelle' nu 85 rum och 4 restauranger, då hotellets nya del blev färdi' 1989. Under de' här taket var andelslaget verksamt redan genast efter krigen, men vi blev ett Sokos-hotell först 2012.

I dag é vi de' populäraste övernattnings- och samlingsstället i stan, precis vi' Saimen. Hos oss får du avslappnad betjäning på vår egen dialekt, på både hotellet och restaurangen. Vi é speciellt kända för den världsberömda mujkterrassen som finns på taket. Där kan du äta, dricka eller bara beundra livet i hamnen. Om du har tur kan du också få se en vikare. Ifall du börjar känna dig yr där uppe kan du åka på en smakresa till Itailen i restaurangen Perlina Di Castello som finns på gatunivå.

Fast vi é lite avlägset belägna söderifrån sett så lönar det sig ändå att komma hit även lite längre ifrån för att övernatta, beundra den vackra stan eller gå på opera inom det medeltida Olofborgs murar.

puhelin
Ring 010 764 2000 priser 0,0835 €/samtal + 0,1209 €/min
location
Kauppatori 4-6 57130, Savonlinna
location
Kauppatori 4-6
57130, Savonlinna
parking