Room Escape, rymningsspel, Original Sokos Hotel Lappee, Villmanstrand
23.08.2017

Room Escape – Tror du att du lyckas ta dig ut?

Room Escape Lappeenranta
i Villmanstrand ligger ett stenkast från hotellet

15 års åldersgräns.
Åldersrekommendation i sällskap av vuxen >12 år
Fr. 22 €/person

Tre rum – två olika spel
Valtakadun erakko (Enstöringen på Valtakatu)


Det är inte många i Villmanstrand som känner honom, men alla känner till honom – Duvmannen. På kvällar, veckoslut och helger kan han ses sittande på en parkbänk i kyrkparken där han matar sina duvor. Duvmannen verkar trivas mycket bättre med sina bevingade vänner än med människor.

När det börjar försvinna grejer i Villmanstrand, till exempel cykelsadlar, barnvagnar och sidospeglar från bilar, är det Duvmannen man skyller på. Även du råkar ut för Duvmannen! Du vill ha dina prylar tillbaka och tänker sätta lite press på honom. Vad har hänt med grejerna? Varför stjäl han? Vad för en typ är Duvmannen egentligen?

Spelet kan spelas som ett vanligt spel med 2–5 spelare i ett rum ELLER med 4–10 spelare i två olika rum. Vi rekommenderar Valtakadun erakko särskilt för nybörjare.
Pankin kauhu (Rysare på banken)

Bankdirektören på Gamla banken i Villmanstrand är känd över hela landet som en inflytelserik, erfaren och förmögen finansman och banken som en viktig långivare. Även ni kommer till banken i hopp om att få ett lån. Den första ni stöter på är sekreteraren Vera, som ser fullkomligt skräckslagen ut. Det hörs ett egendomligt vrål från bankdirektörens rum och sedan en dov duns då dörren till bankvalvet smäller igen. Dörren till bankdirektörens rum flyger upp och bankdirektören rusar ut vrålande i panik och med en galen blick. Kontorsdörren smäller igen och går i lås. Vad var det egentligen som hände i rummet!? Vera ber er undersöka vad som hänt i bankdirektörens rum. Varför slog dörren till bankvalvet igen? Varför flippade bankdirektören ur?

Pankin kauhu kan spelas i ett rum med 2–5 spelare åt gången. Vi rekommenderar spelet för dem som tidigare har spelat rymningsspel.

Passar för till exempel friskvårdsdagar, rekreationsdagar eller julfester i företag.

Utmana dina kollegor i Room Escape!

  •     Ni tar er ut ur rummet tillsammans eller inte alls
  •     Hela teamet måste samarbeta för att lyckas rymma
  •     Spelen kräver kreativ problemlösningsförmåga och förmåga att tänka utanför boxen
  •     Spelen är inte fysiska och kräver ingen särskild utrustning och passar därför alla
  •     Ett spel tar vanligen endast cirka 1,5 timme
  •     Två team på 2–5 personer kan spela Valtakadun erakko samtidigt
  •     Större sällskap kan delas in i två grupper som spelar i tur och ordning (till exempel första gruppen kl. 14 och andra kl. 15.30)


Läs mer och boka speltid här ...


Room Escape Lappeenranta, Valtakatu 33, 53100 Villmanstrand, Tfn 010 762 1455
E-post: roomescape.lappeenranta@sok.fi