Menu

På kommandet år 2024, en helt förnyad, solig och energisk Royal!

Original Sokos Hotel Royal Vasa förnyas. Färg, ljus och energi utlovas.

Original Sokos Hotel Royal Vasa genomgår en fullständig renovering åren 2023–2025. Vi kan utlova soliga, energigivande och färgglada lokaler i hjärtat av Nordens energihuvudstad. Renoveringen genomförs stegvis. Nu pågår renoveringen av tornbyggnaden och den blir klar i februari 2024. En del av hotellet är öppen under hela renoveringen.

"Vi håller på att göra nya Original Sokos Hotel Royal Vasa till det mest upplevelserika och högklassiga hotellkomplexet på västkusten, enligt principerna för hållbar utveckling. Målet är till och med att ta hem titeln som Finlands mest energieffektiva hotell", säger Max Hellqvist, som tog över som hotelldirektör i början av året.

"Jordvärme, eget solkraftverk, energiåtervinning från avloppsvatten och många innovationer som främjar energieffektivitet går i linje med Nordens energihuvudstad Vasas målsättningar", säger Hellqvist.

Vid hotellrenoveringen görs satsningar inte enbart på energieffektivitet, utan även på visuellt tilltalande allmänna utrymmen och energigivande hotellrum. Hotellets mest eleganta lokaler kommer att vara bastuavdelningen på översta våningen med utsikt över Vasa, den kompletta eventvåningen och den ljusa Atrium-lobbyn.

Inredning i djärva färger

Designbyrån KOKO3 från Helsingfors ansvarar för inredningsdesignen.

"Utgångspunkten för vår planering är hotellets identitet, som i sin tur utgår från Vasa stads identitet, staden som själv kallar sig Finlands soligaste stad och Nordens energihuvudstad. Vi tar med färg, glädje, ljus, energi och rörelse till nya Royal", utlovar Aino Brandt, inredningsarkitekt och partner på KOKO3.

Vid inredningen av hotellrummen används olika djärva färger i solens spektrum, till exempel klargult och blått. De serieteckningsliknande mönstren på inredningstextilierna, allt från cyklar till vindkraftverk, hämtar också inspiration från energistadens kärna.

Hel eventvåning kring den torgliknande Atrium-lobbyn

Eventlokalerna fokuseras till en våning på nya Royal. På den energigivande eventvåningen invid den atriumliknande lobbyn finns restauranger och eventlokaler som erbjuder möjlighet att ordna olika sorters evenemang, allt från små festliga middagar till cocktailevenemang för upp till 1 000 personer. Eventlokalerna och restaurangerna ligger på en och samma våning med flera entréer, vilket gör arrangemangen smidiga.

Renoveringen genomförs stegvis

Renoveringsarbetena görs stegvis och en del av hotellet är öppen under hela renoveringen. Tornbyggnaden på hotellet färdigställs i februari 2024, varefter renoveringen av Central-byggnaden inleds. Hela komplexet blir klart 2025.