Perlina di Castello
04.11.2014

Ny pärla i Nyslotts restaurangvärld

Den vedeldade pizzaugnen bildar hjärtat i Perlina di Castello. Ugnens höga temperatur gör att pizzorna får en speciellt spröd botten. Äkta parmaskinka, kalvstek och salami skärs direkt på portionerna med en skärmaskin som är den enda av sitt slag i Finland. Kunderna kan även köpa med sig parmaskinka och andra charkprodukter hem. Alla viner och mousserande viner på Perlina di Castello är italienska och hela Italiens vinvärld finns representerad.

Förutom äkta parmaskinka importeras bara några huvudråvaror från Italien (bl.a. Pecorino-ost och olivolja), annars används inhemska, närproducerade råvaror. Lokala producenter är Erosen Kala och Marjamarkkinointi Kauko Pesonen. Tillagningsmetoderna kommer från Italien, vilket innebär enkel matlagning med respekt för råvaran. I restaurangen lagas bl.a. ravioli och husets bröd Gnocco Fritto på plats.

Bordsreservationer:
sales.suur-savo@sok.fi tai p. 015 202 03