Ennätysluvuilla Virun merkkivuoteen Viru 45 45-vuotispäivä Tallinna matkailu Viro legendaarinen hotelli
31.01.2017

Med rekord till jubileumsåret Viru 45

I fjol tog Hotel Viru och systerhotellet Estoria emot nästan en kvarts miljon övernattande gäster. Tillsammans med restaurangerna, konferenslokalerna, nattklubben och museet var man under året en gästvänlig värd för drygt en halv miljon besökare. För jämförelsens skull: i hela Estland övernattade 216 000 personer på hotell i november och cirka 2 miljoner under hela året. Det här innebär att Sokos Hotels Tallinn tog emot cirka en tiondel av alla som besökte Estland under året.

Hotel Virus popularitet beror på, förutom det perfekta läget i city, även på traditioner och ständig förnyelse.

"Med tanke på den starka konkurrensen är vi stolta över att vi under hela vår historia ha legat bland Estlands populäraste hotell. Nästan 20 000 fler gäster än för två år sedan visar att vi har lyckats med att förnya hotellet," säger Anu Soosaar, VD för Sokos Hotels Tallinn. "I år finns det flera skäl att fira: det är Finlands 100-årsdag, Viru fyller 45 och Estland förbereder sig inför sin 100-årsdag."

I år delar Viru hotell med sig av hundraåriga Finlands mest intressanta historier till sina gäster och stadens invånare. Historier om Finland presenteras i hotellrum, korridorer och även i våra online-kanaler. Under året sammanställs en bok där kända finländare ger sina egna tips vid ett besök i Tallinn, så Viru stärker den historiska bron mellan Finland och Estland.

Vi samarbetar med Finlands ambassad och Finlandsinstitutet som även har bidragit med spännande historier i Hotel Virus helrenoverade rum.

Början av maj är höjdpunkten på Virus jubileumsår då man välkomnar såväl inbjudna gäster som stadens invånare.